Šumperk by rád opustil krajský přebor a vyzkoušel divizi, Zlaté Hory by naopak z I. A třídy chtěly vylétnout do župy. Oba týmy mají na postupové místa několikabodovou ztrátu, oba ale netají své postupové ambice.

Více šancí na úspěch se ale dává Šumperku, který během zimy poskládal na krajský přebor téměř neuvěřitelný celek. V utkání se Zlatými Horami tak byl vidět rozdíl více soutěží, než té jedné jediné, která dělí A třídu a župu.

„Dnešní výsledek je krutý, ale když vidím, jak Šumperk hraje, tak mi to snad ani nevadí. To je už divizní tým, takhle dobře jsem dlouho nikoho hrát neviděl,“ konstatoval po utkání se Šumperkem trenér Zlatých Hor Milan Biedrava.

Ten si přál vidět své hráče pod tlakem, což se mu vyplnilo po celých devadesát minut. „Šumperk je proti nám tým, který je naprosto jinde než my. Ale mělo to význam, určitě nás to prověřilo,“ konstatoval Biedrava.

Šumperk zapojil do utkání s Horami postupně osmnáct hráčů, což se projevilo na výsledku druhé půle, v ní domácí nastříleli „jen“ dvě branky.

„Střídání se většinou projeví na kompaktnosti týmu. Navíc jsme vedli velikým rozdílem a pak se každý hráč uspokojí, to je fotbalový zákon,“ vysvětloval šumperský kouč Ivan Čech.

Ten své svěřence chválil za dobrý pohyb i snahu okamžitě zakončovat v dobrých střeleckých pozicích.

„Nikdo nestál, všichni vířili před pokutovým územím, takhle nějak si to představuji,“ konstatoval šumperský trenér Ivan Čech.

Šumperk – Zlaté Hory 8:1 (6:0)

Branky Šumperku: 16. Navrátil, 17. Křepelka, 26. Knápek, 35. Navrátil, 36. Křepelka, 45. Reichl, 60. Opravil, 85. Sitta (p.k.) .

Šumperk: L. Šabo (Matějíček) – Knápek, Opravil, Strnad, Valenta, Hrdlička, Reichl, Novák, Klemsa, Křepelka, Navrátil, střídali: Horák, Sitta, Janíček, Málko, Šabo.