„Co si pamatuji posledních pár let, tak jsme Mohelnici neporazili,“ konstatoval kapitán a nyní i asistent trenéra šumperského týmu Bohdan Hecl. A hned dodává: „V neděli to ale změníme.“

Oba týmy patřily už v loňské sezoně k okruhu favoritů, nyní je papírově nejsilnější Šumperk. „Oni posílili, mají dobrý tým, ale na nás to prostě neumí. Věřím, že zase vyhrajeme,“ tvrdí Aleš Heidenreich, vedoucí týmu Mohelnice. Šumperk i Mohelnice produkují útočný fotbal, především Šumperk rád hraje dopředu. „Proti Šumperku nastoupíme v úplně jiném rozestavění, než v předchozím utkání proti Přerovu. Jak, to ale samozřejmě neřeknu,“ sdělil Deníku Roman Berka, kouč Mohelnice.ba týmy nastoupí v nejsilnějším složení, domácím bude chybět jen záložník Lukáš Reichl, který ještě pyká za vyloučení v posledním kole loňské sezony.

“Šumperk má letos hodně kvalitních hráčů. Posílil, má nového trenéra, který jistě také oživil šumperskou hru. Šumperk je letos opravdu největší favorit na postup. My ale v neděli jedeme do Šumperku neprohrát,“ říká Berka. Ovšem favorité v derby nevyhrávají, to tuší i v Šumperku. „Je začátek sezony, před námi je spousta zápasů, prohra ještě nemusí nic znamenat, takže třeba já žádný tlak necítím. Ale chtěli bychom Mohelnici konečně porazit,“ přemítá Hecl. Naposledy se oba týmy střetly nedávno, počátkem května, a zápas byl přehlídkou útočného fotbalu, který diváky nadchnul.

„I teď očekávám především dobrý fotbal,“ míní Berka.Šumperk se postaví ve složení, které budí obavy: bratři Málkové, talentovaný útočník Horák, špílmachr Hecl a třeba mladý, ale urostlý stoper Martin Šabo, divizí protřelý Janíček.

„Vyhrajeme my. Víte proč? Šumperk se cítí favoritem, jsou si jisti svou převahou. Jenže my máme také dobrý tým,“ dodává Aleš Heidenreich.
Přitom v úvodním kole se Mohelničtí báli o výsledek s nováčkem z Přerova,když vyhráli 2:1. To Šumperk dalšího nováčka Opatovice na jejich hřišti rozstřílel jednoznačným výsledkem 1:5. Pozor: Utkání Šumperk – Mohelnice se hraje v neděli, ale netradičně až v 17.00 hodin (Šumperk normálně hrává domácí zápasy už v 10.00 hodin), neboť na atletické dráze probíhají závody atletů.