V klubu končí nejen on, ale kvůli zdravotním problémům i předseda David Crha. Jarní část MSFL by však měla být finančně zajištěna.

„Je to pravda. Teď jsou důležitější věci než fotbal, David se musí hlavně upnout na to, aby se uzdravil a vrátil do života v takové síle, v jaké byl," potvrdil Deníku Sedláček, který se po poradě s Crhou rozhodl funkce hlavního trenéra vzdát.

„Kdo bude trénovat? Nevím, to si musí rozhodnout nové vedení. Nicméně těch kritiků bylo tolik… Teď se o to musí postarat lidi, kteří nám házeli klacky pod nohy. Budu jim držet palce, ale nebudou to mít jednoduché," dodal kouč, který v Mohelnici s přestávkou působil pět let.

Proto Sedláčkovi není jedno, co bude s klubem v budoucnu.

„S Davidem jsme to dostali na nějakou úroveň, mít v Mohelnici třetí ligu je podle mě nadlidský úkol. Vždycky jsem říkal hráčům v kabině, že takového člověka si musejí vážit a stát za ním. Poznal jsem ve fotbale hodně lidí, ale on je fakt na špici. Až jsem mu kolikrát musel říkat, aby hráče tolik nerozmazloval," ocenil nyní už bývalého předsedu.

Někteří kluci si nevážili podmínek

Loni se Mohelnice coby nováček solidně zabydlela v MSFL, letošní podzim už však příliš růžový nebyl.

Zisk sedmnácti bodů znamená, že se bude mančaft již s novým lodivodem prát o záchranu, navíc se nahlas mluvilo o neshodách v kabině, což přiznal i Sedláček.

„Někteří kluci si nevážili podmínek, co mají, a poslední půlrok nám zadělali na obrovské problémy. Řešili jsme samé nepříjemné věci, i někteří funkcionáři byli proti nám. A musím bohužel říct, že Davida to asi stálo trošku víc…"

Z tohoto důvodu mluvil Sedláček již na konci podzimu o nezbytně nutném řezu v kádru, na kterém již začal pracovat.

„Už jsme byli v kontaktu s některými hráči, což samozřejmě padá. I když můžu novému vedení i v tom pomoct, když budou mít zájem. Pak jsem vyhodil Fialu, Vokouna a Pinkavu, ale jsem přesvědčený o tom, že nové vedení je bude chtít udržet. I z tohoto důvodu jsem se rozhodl, že skončím. To by bylo proti mému rozhodnutí a přesvědčení," vysvětlil další důvod svého odstoupení.

Že by Sedláček hned začal trénovat jinde, prý není aktuální.

„Teď si asi odpočinu. Budu se věnovat práci na Sigmě, ale nijak to nehrotím. U mě není trénování otázka života a smrti, ale určitě se k tomu někdy vrátím. Teď jsem však duchem s Davidem," uzavřel Roman Sedláček.