„Po těch dvou a půl letech mimo jsem byl plný očekávání a těšil se na první domácí mistrák, ale z výsledku jsem zklamaný. Čekal jsem, že uhrajeme tři body,“ konstatoval úvodem smutně staronový kouč Velkých Losin Jiří Mika.

„Hráčům jsem zdůrazňoval, že vstup do soutěže je hodně důležitý. Navíc nemáme dobrý los, neboť koncem prázdnin hrajeme třikrát po sobě venku, což bude docela nevýhoda,“ prozradil dále Jiří Mika, jehož tým před sezónou relativně slušně posílil.

Ze Šumperku se například do týmu vrátil Filip Navrátil, ze sousedního Rapotína pak přišli Vojtěch Simon či David Jurka. A po několika sezónách ve Vikýřovicích znovu oblékl losinský dres šikovný střelec Jiří Uvízl.

„Konkurence v kabině tak je solidní, ale dnešní výkon nebyl příliš povedený. Na naší straně bylo hodně nervozity a málo důrazu a aktivity, měli jsme tam spoustu ztrát. Čekal jsem lepší kvalitu na míči, chybělo mi více týmovosti při zakončení. Měli jsme hrát více do kombinace, ale místo toho hráči často volili individuální řešení. K tomu se v některých momentech přidala i smůla. Remíza je nakonec asi zasloužená,“ okomentoval dále nedělní klání losinský trenér.

Jeho celek pak nedokázal využít ani početní výhodu, když od 70. minuty dohrávali hosté z Kralic pouze v deseti po vyloučení brankáře Lukáše Peky, jenž vyfasoval červenou kartu za kolizi s unikajícím Davidem Hilbertem.

Celek z Hané navíc neměl náhradníka a tak mezi tyče poslal pravého záložníka Davida Němčíka. I za této situace však dokázali být hosté nebezpeční.

Největší tutovky se přesto ke konci zrodily na domácích kopačkách. Nejprve nastřelil spojnici Filip Navrátil, aby poté již v nastaveném čase „náhradník“ Kralic vychytal v jasné pozici losinského kapitána Jakuba Zatloukala, který dostal ideálně nabito na pravou stranu šestnáctky.

V následném penaltovém rozstřelu byli hosté stoprocentní, naopak na domácí straně hned v první sérii nedal svůj pokus veterán Petr Navrátil, což se nakonec ukázalo jako rozhodující.

„Svým hráčům musím poděkovat za doslova heroický výkon v posledních dvaceti minutách, tentokrát při nás stálo i štěstí. Tím, že jsme dali všechny penalty, tak jsme myslím po zásluze vyhráli,“ přidal své hodnocení kralický lodivod Milan Nekuda.

Hosté ve Velkých Losinách postrádali hned tři své klíčové hráče, konkrétně vyškovskou posilu Studeného, stopera Prokopa a záložníka Dostála, jenž se do týmu vrátil z Rakouska.

„Dva jsou zranění, jeden ještě na dovolené. Ale doufám, že na příští kolo, kdy hrajeme derby s Lutínem, už budeme kompletní a zase o něco silnější,“ přeje si kralický kouč.

TJ Sokol Velké Losiny – FC Kralice na Hané 0:0 (Penalty: 3:5)

Rozhodčí: Trávníček - Čampišová, Aberle. ŽK: Hilbert – Cibulka, Němčík. ČK: 70. Peka (Kralice). Diváci: 135.

Velké Losiny: Hatala – Zatloukal, Žídek, Bureš, Jurka – Jindra, Andoniu, Simon (58. Martin Kocourek), F. Navrátil - Macek (58. Hilbert), Uvízl (68. P. Navrátil). Trenér: Jiří Mika.

Kralice: Peka – Jurtík, Hloch, Hlačík, Kopečný (78. Rus) – Němčík, Blahoušek, Cibulka, Baran – Merta, Šup (92. Lexa). Trenér: Milan Nekuda.