„Dnes to bylo z naší strany o nesmírné vůli, ale také hodně o štěstí, mužstvo musím pochválit, kluci nechali na hřišti všechno a odměnou je jim další výhra," prozradil úvodem spokojený šumperský trenér.

Ani tentokrát se ale jeho mužstvu nevyhnuly potíže se sestavou, neboť kvůli pracovním povinnostem chyběl Jindra a těsně před zápasem se navíc zranil Nimrichtr.

„Od začátku utkání to bylo na úzkém hřišti v Karlovicích hodně o soubojích, což pro naši mladou sestavu asi není to pravé ořechové, museli jsme čelit řadě standardek soupeře," uvedl dále Bohdan Hecl.

Později se ale hosté osmělili, začali být šikovnější na míči a dokázali si vypracovat i střelecké příležitosti. První dvě sice ještě nevyužili, do třetice se ale již mohli radovat.

Ve 34. minutě poslal Rozsíval za obranu Soukupa, jenž skluzem prodloužil Muzikantovi, který ještě přichystal balon na ze druhé vlny nabíhajícího Strnada a ten parádní ranou otevřel skóre.

Jenže pět minut před půlkou Šumperk pustil protivníka do šance, tu zastavil faulem Zdeněk Horák, za což vyfasoval červenou kartu, hosté dohrávali v deseti a záhy navíc inkasovali vyrovnávací gól.

„Podobně jako ve Valmezu, kde jsme také byli vyloučeni, jsme se najednou zase ocitli v dost těžké situaci, ale i přesto jsme pořád věřili, že v této velké zkoušce můžeme uspět. Do druhé části jsme nastoupili bojovně a s odhodláním," říká Bohdan Hecl.

Jenže další komplikace na sebe nenechala dlouho čekat. Šumperk se zranil Rýznar, vynucené střídání však nakonec mělo pro hosty šťastnou pointu.

Na hřiště se dostal zkušený Lukáš Horák, který po zhruba dvou minutách na hřišti zajistil svému týmu vítěznou trefu, když využil pas od Rozsívala.

„Potom jsme ale několikrát přežili vlastní klinickou smrt," přiznal s lehkým úsměvem šumperský kouč, když ve zbytku hry měli domácí hned několik obrovských příležitostí vyrovnat.

Za stavu 1:2 totiž nedali penaltu, kterou jeden z jejich hráčů namířil do tyče, později orazítkovali fotbalisté Velkých Karlovic brankovou konstrukci znovu.

V samotném závěru pak musel vytáhnout pohotový zákrok šumperský brankář Martin Blaha, když bravurně vytěsnil na roh střelu do protipohybu.

„Ubojovali jsme ten výsledek opravdu silou vůle, ale právě takové zápasy mohou pro nás být povzbuzením do dalších bojů. Zase jsme si otestovali své možnosti a potvrdili, že máme na čem stavět," těší Bohdana Hecla.

„Tým je fyzicky dobře připraven, za což vděčíme našemu kondičnímu trenérovi Tondovi Kurečkovi, který se právě v den utkání ve Velkých Karlovicích ženil. Bohužel jsme tak nemohli být na svatbě, takže jsem rád, že mu alespoň můžeme věnovat tohle vítězství," dodal spokojeně Bohdan Hecl, trenér Šumperku.

FC Velké Karlovice + Karolinka – FK Šumperk 1:2 (1:1)

Branky: 44. Pavelka – 34. Strnad, 56. L. Horák. Rozhodčí: Kulička – Zaoral, Gloser. ŽK: J. Píšek, P. Píšek – Soukup, Rozsíval, Strnad, L. Horák. ČK: 40. Z. Horák (Šumperk). Diváci: 120.

V. Karlovice: Sváček – J. Píšek, P. Píšek, Jurajda (82. Mynarčík), Mikula, Pavelka, Podešva (75. Ondřejka), Langer, Zeť, Chuchma, Škrobák. Trenér: Petr Ondřejka.

Šumperk: Blaha – Kotzmann, Demeter (86. Morong), Z. Horák, Jurásek – Rozsíval (75. Dostál), Španihel, Strnad – Rýznar (54. L. Horák), Soukup, Muzikant. Trenér: Bohdan Hecl.