Šumperský dorost si upevnil svou vedoucí pozici v krajském přeboru, když starší v souboji s druhými Opatovicemi vyhráli 4:2 a zvýšili svůj náskok na 12 bodů a kráčí do divize.

U15: Šumperk – Opava 1:4 (1:2)

Branka: Miterko.

Šumperk: Max - Dostál, Minařík, Třetina, Morong – I. Pospíšil, Demeter - Slončík, Strnad, Rýznar –Miterko. Střídali: L. Pospíšil, Šafář, Čejka.

Zápas velmi slušné úrovně, kde domácí začali krásnou individuální akcí Miterka, poté ale hosté ukázali, proč okupují čtvrté místo v tabulce. Tlakem na šumperskou stoperskou dvojici domácí donutili k chybám v obranné fázi a následně je pohotovým Adamovským trestali. Druhý poločas byl ve znamení obrovské snahy šumperských kluků zápas zvrátit, ale hosté z rychlých kontrů tvrdě trestali. Porážka je možná krutá, ale za předvedený výkon se šumperští hráči určitě stydět nemusí. Proti výbornému soupeři hráli a bojovali do poslední minuty zápasu. Pokud kluci nepoleví v tréninkové morálce, tak cíl, kterým je 5. místo v konečné tabulce, se jeví velmi reálně.

U14: Šumperk - Opava 1:1 (0:0)

Branka: Kašpar.

Šumperk: Skýva (35 Šula) - Matyáš, Antl, Hél, Anděl, - Ševčík, Pham, Cikryt (50 Mátl), Šimek, - Hejl, Kašpar (60 Drozd).

Do zápasu vstupovala Opava jako favorit nejen vzhledem k lepšímu tabulkovému postavení, ale i kvůli šumperským stálým absencím v sestavě. Na hřišti však situace vypadala zcela odlišně. V nasazení, které bylo až enormní, se domácím podařilo Opavu zaskočit aktivním presinkem a důraznou hrou, která však byla v rámci pravidel. Šumperk využíval chyb soupeře v rozehrávce a dostával se do šancí, které bohužel nebyly proměněny. Do vedení se domácí se dostali poté, co si Hejl pokryl balon v hrotové pozici a uvolnil na pravém křídle Ševčíka, který po zatažení předložil přihrávku Kašparovi, který se v takto vyložené šanci mýlit nemohl. Hosté srovnali po rohovém kopu, kdy se domácí obraně nepodařilo pokrýt nabíhající hráče. V pohledném zápase, který nabídnul spousty zajímavých okamžiků, se Šumperku bohužel podařilo proměnit jen jednu z mnoha šancí a soupeř byl v této činnosti bezchybný. Klíčové atributy pro tuto kategorii však zůstávají: celkový herní projev, kombinační fotbal, práce bez balonu a respekt k soupeři. Z tohoto hlediska mohou být domácí spokojení.

U13: Opava – Šumperk 8:7 (4:3)

Branky: Čikl 3, Novák 2, Jankovič, vlastní.

Šumperk: Skýva, Dus - Scheuter, Láníček, Simon, Bubeníček, Jankovič, Koždoň, Šebela, Jurka, Svačinka, Novák, Žák, Draňa, Bartoník, Čikl, Hecl, Kühndel.

Po třech nepříliš obtížných zápasech Šumperští narazili na kvalitního soupeře. V 1. poločase je soupeř přehrával a i zaslouženě vedl. Ve 2. poločase hosté zápas otočili, ještě pět minut před koncem vedli, bohužel nakonec trochu smolně podlehli a soupeř jim tak vrátil podzimní porážku. Především v 2. poločase hosté spálili neuvěřitelné množství gólových šancí, kdy měli několik samostatných nájezdů, jednou překopnutou prázdnou brána z jednoho metru, trefená spojnice, atd. Nutno říct, že i soupeř měl v zápase mnoho příležitostí. Hrál se výborný žákovský fotbal a s výborným přístupem hráčů, kdy i v psím počasí se kluci vydali a opětovně se dokázali měřit s klubem, který má daleko větší zázemím a v neposlední řadě podporou města.

U12: Opava – Šumperk 8:5

Branky: Pospíšil 2, Navrátil, Šumbera, Šíp.

Šumperk: Arbeit, Andoniu, Vejrosta, Vejchoda, Pospíšil, Šumbera, Navrátil, Žaitlik, Wiedermann, K. Palatka, Scheuter, D. Palatka, Chlup, Nosál, Haša, Appl, Paclík, Šíp, Tareš, Heřmanský, J. Palatka, Stratil, Hloušek, Zapletal.

Soupeř výborně technicky i rychlostně vybavený, hlavně oba střední záložníci a hrotoví útočníci. Přesto hlavně A mužstvo Šumperka mělo v obou poločasech navrch, bohužel v prvním poločase se neprosadilo gólově, i když mělo tři dobré šance a naopak Opava potrestala Šumperk ze dvou brejků jedním pěkným gólem. V druhém poločase pak A mužstvo vyhrálo, nepřidalo však další branky a navíc vázla kombinace, zápas byl spíše bojovný. B mužstvo sice prohrálo oba poločasy, ale v prvním poločase byl zápas vyrovnaný a navíc se nepodařilo dát tři vyložené šance. V druhém poločase byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál. Celkově se dá říci, že výsledek odpovídá hře. Obě šumperská mužstva podala dobrý výkon s kvalitním soupeřem a nemají se za co stydět.