Pozici jasného favorita se mu ve středu od 17 hodin budou snažit znepříjemnit hráči ze severomoravského lázeňského města.

„Všichni se hodně těšíme, s kluky si vyzkoušíme fotbal jiné úrovně. Jsem na to zvědavý, kvalita Opavy bude určitě hodně vysoká,“ říká před těžkým střetnutím ofenzivní záložník Jeseníku Lukáš Woitek.

Pro letošní sezonu vyhlašuje Opava postupové cíle mezi českou fotbalovou elitu, kvalita hráčského kádru je značná a už loni uniklo dosažení této mety sehranému výběru kouče Romana Skuhravého jen těsně. V aktuálním období má jeho tým za sebou značnou část přípravy a také vydařené soustředění nedaleko Fulneku.

V posledním duelu proti Petřkovicím nastoupila řada opor včetně zkušené persony Pavla Zavadila. Mohou se na tyto hráče těšit fanoušci fotbalu v Jeseníku? To je s otazníkem.

„Příležitost dostane sestava, která teď nehrála. Minutáž bude plus minus stejná,“ uvedl pro web SFC kouč Roman Skuhravý. Fotbalisté ze Slezska mohou pravděpodobně počítat také s tradiční hlasitou fanouškovskou podporou, FK Jeseník předpokládá příjezd přibližně stovky hostujících příznivců.

Jeseník je v přípravě na divizní sezonu teprve v začátcích, může být ale povzbuzen úspěšnou pohárovou bitvou a penaltovým rozstřelem proti Rýmařovu.

„Vydáme ze sebe všechno, i když v zápase s Rýmařovem jsme nechali hodně sil,“ burcuje jesenický Lukáš Woitek. (she)