„Sešel se výkonný výbor i s panem Charvátem, který odstoupil z pozice předsedy i sponzora a řekli jsme si, že šlo o nedorozumění a že pokračujeme dál," uvedl pro Deník Ladislav Gallo, sportovní ředitel klubu SK Sulko Zábřeh.

Bohuslav Charvát měl totiž rozmíšku s šéftrenérem mládeže Jaroslavem Applem, kterému se nelíbilo, že do mládeže jde v klubu málo peněz. Po hádce Bohuslav Charvát oznámil, že končí v klubu jako funkcionář i jako mecenáš. „A řekněme si na rovinu, že jeho peníze hrají v našem rozpočtu významnou roli," vysvětlil Gallo.

Podle ředitele je rok 2015 finančně zabezpečen, ovšem i s penězi od Bohuslava Charváta. „Že bude dále jako mecenáš pokračovat, takhle to na sobotní schůzce s výborem nezaznělo, ale doufáme, že ano. Chce to jen trochu času, všichni jsme si řekli, že zábřežský fotbal padnout nenecháme."

Padnul ovšem Jaroslav Appl, který coby šéftrenér mládeže skončil. „V klubu ale bude dál pracovat, patrně nadále u dorostu," podotknul sportovní ředitel klubu.

Přestože z úst vedení klubu zní informace o finančně pokrytém roku 2015, faktem také je, že klub má dluhy, především u hráčů, ale i jiných subjektů. „Dlužíme za prémie, ale i jiným subjektům. Máme ale splátkové kalendáře, už dlužíme méně, než v srpnu 2014, kdy to současný výbor začal řešit," upozorňuje Ladislav Gallo.