A navíc opět nedal ani gól, v jarní části již počtvrté z osmi dosavadních zápasů. Svou koncovkou tak jakoby Sulko kopírovalo střeleckou mušku českých hokejistů na letošním světovém šampionátu.

Hulín se poté díky sobotnímu vítězství nad Zábřehem odpoutal ze dna tabulky, kam vzhledem k horšímu skóre klesl dosud patnáctý Žďár nad Sázavou (o víkendu padl doma 1:3 s Hlučínem).

Klubové stránky nejedouKdo by se chtěl o dění v zábřežském fotbalovém klubu informovat prostřednictvím klubových webových stránek, má v současné době smůlu. Místo nich vyjede jen upozornění, že stránka nebyla nalezena. „Dočasně naše stránky nefungují, zapomněli jsme za ně včas zaplatit, ale v brzké době by se měly zase zprovoznit," uvedl Jiří Nevrkla, mluvčí klubu SK Sulko Zábřeh

„Bohužel musím konstatovat, že výhra domácích byla zcela zasloužená, my jsme tentokrát nepředvedli vůbec nic. Soupeř šel od začátku přesvědčivě za úspěchem a po celou dobu nás přehrával," uvedl smutně asistent trenéra Zábřehu Jaroslav Rolinek.

Jen do desáté minuty měl Hulín čtyři vyložené šance a pouze díky pozornému Šustrovi zůstalo bezbrankové skóre.

V 15. minutě se však již domácí poprvé mohli radovat po gólu Vyskočila. A jestliže během první půle mohl ještě Zábřeh pomýšlet na relativně dobrý výsledek, ve druhém dějství bylo všechno jinak.

Po hodině hry přidal druhou trefu Hulína Dvořáček a definitivně pohřbil Zábřeh své naděje vlastním gólem, když si po nedorozumění s vlastním gólmanem nešťastně srazil míč do sítě Pospíšil.

Těsně před koncem domácí hráči pouze výsledek kosmeticky upravili.

„Za celý zápas jsme prakticky neohrozili bránu a naopak svou laxní hrou jsme protivníkovi dovolili, aby se dostával do šancí," prozradil dále Rolinek.

„Hodně nám dnes vzadu chyběl kapitán Lukášek, který se ženil a dostal tedy volno, ale těžko se na tohle vymlouvat, hráli jsme opravdu špatně. Teď musíme na tento zápas co nejrychleji zapomenout a důkladně se připravit na středeční duel s Kroměříží," dodal závěrem zábřežský asistent.

„V šatně jsme si řekli, že už nemáme na co čekat, a tak jsme napadali ve čtyřech hráčích vepředu. Při závarech v pokutovém území už jsem si říkal, že nám to snad není souzeno, šance máme v každém zápase, ale pořád je neproměňujeme. Naštěstí jsme si vytvořili i další příležitosti, ty jsme využili a přidali jsme další branky. Sice jsme v takovém tempu nemohli hrát celou dobu a přišel i krátkodobý útlum, nicméně Zábřeh jsme do šance nepustili. S výkonem kluků jsem byl moc spokojen," zhodnotil zápas trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

SK Spartak Hulín – FK Sulko Zábřeh 4:0 (1:0)

Branky: 15. Vyskočil, 61. Dvořáček, 65. vlastní (Pospíšil), 86. Krhut. ŽK: Řihák, Laciga – Hajčík. Rozhodčí: Miko – Tomanec, Batík. Diváci: 174.
Hulín: Vogl – Barcuch, Číhal, Řihák, Vyskočil, Krhut, Kadlec (85. Lehkoživ), Laciga, Dvořáček, Ševela (68. Paciorek), Otruba (75. Pacl). Trenér: Jindřich Lehkoživ
Zábřeh: Šustr – Rajnoha (46. Balcárek), Filip, Hajčík, Heidenreich – Šichor – Kostorek (70. Lepka), Pospíšil, Michalčák, Nečas (65. Nýdecký) – Zeher. Trenér: Jiří Balcárek.