Hned po skončení zápasu s Dolany však oznámil odchod z funkce, ten samý den začal jednat o svém následníkovi. Našel ho.

Ve středu klub potvrdil příchod kouče Jaroslava Rolinka, jenž naposledy kočíroval Mohelnici.

„Tři roky sedím na dvou židlích, dělal jsem trenéra a předsedu klubu zároveň,“ zdůvodňoval Jaroslav Appl, proč se rozhodl vyklidit pole.

„Na schůzi výkonného výboru jdu někdy i proti sobě. Vždyť bych to měl být já, kdo dupe kouče nebo sportovního manažera. Čas dozrál, chci se týmu věnovat po funkcionářské stránce.“

Sulko od začátku vědělo, do jakých vod sáhnout při lovení trenérské štiky. I proto favorita na důležitý post lákalo ještě v den, kdy se mužstvo loučilo s letošním ročníkem krajského přeboru.

Sotva hráči poděkovali fanouškům za podporu, už v útrobách zábřežského stadionu probíhala usilovná jednání.

Tomáš Ujfaluši v Šumperku testoval mladé fotbalisty
Ujfaluši se svým projektem znovu zavítá do Šumperku

Zábřeh? Dobře ho znám

„Původně jsme chtěli vybrat někoho z našich řad, ale pan Rolinek má dlouholeté zkušenosti se zábřežským fotbalem. V MSFL tady dělal asistenta Jiřímu Balcárkovi, pak byl i hlavní trenér. Navíc cítí vztah k regionu,“ jmenoval Appl nástupcova pozitiva.

Jaroslav Rolinek za sebou má těžké období. Celé jaro táhl třetiligovou Mohelnici za záchranou, leč marně. Jeho koně se prakticky neodlepili z poslední příčky a po zásluze Moravskoslezskou fotbalovou ligu opustili. Tamní organizací navíc otřásaly mimosportovní problémy (kauza sázení na výsledky duelů), které vyústily ve volbu nového vedení.

„V Mohelnici už jsem strávil nějakou dobu a po změnách v klubu mi přišlo, že by jiné angažmá neuškodilo,“ komentoval Rolinek přestup k mančaftu, u nějž dříve odkroutil na různých pozicích osm let.

„Nabídka Zábřehu se mi líbila i proto, že zdejší prostředí perfektně znám, spoustu lidí tady zůstalo. Kdybych šel kamkoli jinam, vzal bych si větší čas na rozmyšlenou. Takhle mi stačily dva dny a bylo jasno,“ vysvětloval.

Petr Ševčík, trenér Jeseníku
Trenér Ševčík v Jeseníku končí

Cílem není postup

Kromě jiného jej zaujal směr, jakým se Zábřeh vydal. Z velké části pracuje s vlastními odchovanci a postupně si klestí cestu vzhůru.

V průběhu jarní části soutěže sice Sulku vážně hrozil sestup z krajského přeboru, hráči v modrých dresech ale předvedli mocný finiš. Posledních pět utkání vyhráli a zakotvili na konečném 9. místě.

„Nemáme od pana Rolinka žádná konkrétní očekávání, co se týče umístění v tabulce, chceme hrát zhruba střed,“ prozradil Jaroslav Appl.

„Jsou náznaky odchodů i příchodů některých hráčů, až letní příprava ukáže, na co budeme mít. Určitě nejdeme na postup, ale zároveň nechceme sestoupit,“ uzavřel.

trenér šumperských Draků Jozef Zavadil
Kouč Šumperku Zavadil: Přednost dostanou ti, kteří s týmem makají od začátku