Přestože Zábřeh poskočil na první místo, postup o soutěž výš pro něj momentálně téma není. „Moc se o tom nebavíme. Víme, na co máme kádr a finance. Případné rozhodování o postupu by bylo až přidruženou věcí po sezoně,“ zůstává nohama na zemi trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

Zároveň si ale uvědomuje, že se jeho mužstvo zařadilo mezi favority soutěže. „Této role se nezříkáme. Musíme se s ní vypořádat bez ohledu na to, jestli budeme postupovat nebo ne. Do utkání budeme chodit jako favoriti a soupeři k nám budou jezdit bránit,“ je si vědom Appl.

Ten uznal, že jeho svěřenci jedou v sezoně nad plán. „Před sezonou byla hlavním úkolem stabilizace kádru a pak utéct hrozbě sestupu. Užíváme si, že se nás boje o záchranu netýkají. Mám z toho radost. V první trojce soutěže jsme zaslouženě,“ těší Appla.

Jeho tým o svém vítězství rozhodl v 57. minutě. Míč se po nákopu odrazil k záložníkovi hostů Ondřeji Královi, který ho z dálky napálil přímo do brány. „Nádherný fotbalový moment. Sám bych to chtěl vidět ještě jednou,“ rozplýval se trenér hostů.

Domácí Šternberk měl sice územní převahu, ale proti dobře fungující defenzivě soupeře se prosazoval těžko. A když už se do šance dostal, narazil na spolehlivého brankáře hostů Tomana. „Byli jsme sice lepší na míči, ale Zábřeh byl v obraně velmi dobře zkonsolidovaný. Cyhběl mi důraz v koncovce a ten nápad jak překonat obranu soupeře. Byli jsme trochu jaloví. Když už to nešlo ve hře, nepomohli jsme si ani standardkami,“ litoval po utkání trenér Šternberku Jaromír Lukášek.

Jeho tým se na rozdíl do soupeře svými ambicemi na postup netají. Proto je porážka se Zábřehem nepříjemnou komplikací. „Mrzí to o to víc, že jsme prohráli se soupeřem, se kterým bojujeme o první místo. Ústí prohrálo taky, takže jsme se mohli dotáhnout na první příčku. Bohužel se tam dotáhl Zábřeh. Ale zbraně ještě neskládáme,“ burcuje Lukášek, který je ale jinak s prací svých svěřenců spokojený.

„V tomto zápase jim nemůžu nic vytknout z hlediska bojovnosti a nasazení. Zklamala nás jen ta útočná fáze. Kluci ale pracují poctivě,“ cítí Lukášek.
Oba trenéři se shodli, že kvalita zápasu odpovídala postavení obou týmů v tabulce. „Fotbal se mi líbil. Mělo to náboj a hrál se oboustranně rychlý fotbal. To postavení v tabulce je odpovídající,“ konstatoval šternberský kouč Lukášek. „Od dvacáté minuty se hrál nádherný fotbal nahoru dolů. Oba dva manšafty si to užívaly. Bylo to kvalitní utkání přesahující úroveň přeboru,“ souhlasil i jeho protějšek Appl.

FK Šternberk – SK Sulko Zábřeh 0:1 (0:0)

Branka: 57. Ondřej Král. Rozhodčí: Motal - Jelínek, Bartuněk. ŽK: Kuba, Coufal - Valenta, Žanda, Puchr. ČK 90+2. Puchr (Zábřeh). Diváků: 316.
Šternberk: Sohlich - D. Kuba (82. Vytřísal), Reichl, M. Kuba, Jindra, Zifčák, Tögel, Jurečka (77. Mudrák), Coufal (71. Novosad), Smrček, Hlaváček. Trenér: Jaromír Lukášek.

Zábřeh: Toman - Lepka, Valenta (78. Švéda), Schwab, Žanda, Král, Okleštěk, Lukas, Puchr, Sládek (90. Marada), Marek Sitta (65. Michal Sitta). Trenér: Jaroslav Appl.