Obě strany se shodly, že triumf Zábřehu byl zasloužený.

„Určitě je to dobrý vstup do sezony. Už na jaře jsme hráli dobře. Podařilo se nám udržet kádr a bylo jen otázkou času, kdy začneme být produktivní," uvedl spokojený Jaroslav Appl.

Jeho protějšek se musí v úvodu sezony potýkat s úzkým kádrem, což výkon jeho týmu dost ovlivnilo.

„Průběh utkání zcela jasně naznačil, kde nás tlačí bota. Po pravé straně naší obrany padly dva laciné góly. Musíme zapracovat na doplnění kádru. Měl jsem k dispozici jen dvanáct hráčů, takže jsem do toho zápasu nemohl moc zasáhnout," posteskl si Květoslav Pospíšil.

Klíčový moment celého zápasu přišel už v šesté minutě. Nejprve unikal sám na domácí bránu Smékal, kterého skvěle vychytal brankář Toman. Ten rychlým výhozem založil protiútok, na jehož konci stál útočník Zábřehu Antonín Jakeš, který střelou na přední tyč propálil Zmunda.

„Byl to zlomový okamžik, klasické nedáš dostaneš. Ovlivnilo to celý zápas. Poté jsme absolutně převzali iniciativu a byli lepší," pochvaloval si trenér Zábřehu Jaroslav Appl.

Ten mohl být ještě spokojenější o šest minut později. Lukas přesným centrem našel volného Žandu a ten hlavou zvýšil na 2:0.

Medlov se vrátil do zápasu ve 27. minutě. Akci Kasala zastavili hosté až faulem a kopala se penalta, kterou proměnil Okrouhlý.

Ve 38. minutě si ale Zábřeh vzal dvougólové vedení zpět. Okleštěk našel ze standardní situace Lepku, který zvýšil na 3:1.

Po přestávce si už Zábřeh své vedení bezpečně hlídal a bez větších problémů dotáhl zápas do vítězného konce. ¨

„Ve druhé půli jsme soupeře kromě pár standardních situací do ničeho nepustili. Byli jsme lepší a měli jsme i několik šancí na další góly, ale nemůžeme být namlsaní," usmíval se zábřežský lodivod Appl.

Porážku po zápase sportovně uznal i domácí kouč.

„Celek Zábřehu jasně dominoval. Byl lepší v rychlosti, důrazu, nasazení a obětavosti. Zápas byl v režii hostů, kteří vyhráli zaslouženě," přiznal Květoslav Pospíšil.

TJ Medlov – SK Sulko Zábřeh 1:3 (1:3)

Branky: 27. Okrouhlý z pen. – 6. Jakeš, 12. Žanda, 38. Lepka. Rozhodčí: Ehrenberger – Slota, Kološ. ŽK: Kasal, Klabačka, Pospíšil – Lukas, Němec, Král, Sládek. ČK: 72. Kasal (MED)

Medlov: Zmund – Urbášek (46. Pospíšil), Vašíček, Dus, Miklánek – Klabačka, Kasal, Okrouhlý, Smékal – Novák, Hloušek. Trenér: Květoslav Pospíšil.

Zábřeh: Toman – Němec, Lepka, Lukas, Marada – Žanda (87. Valenta), Okleštěk, Král, Sládek – Puchr, Jakeš (83. Kapl). Trenér: Jaroslav Appl.

Ondřej Kašlík