V prvním poločase ještě nic nenasvědčovalo celkovému půltuctu gólu, který byl v sobotu v Želatovicích k vidění. Hosté byli v úvodu utkání aktivnější. Do velkých šancí se probojovali Zduř, Kaler, i Janíček. Ten dokonce postupoval z poloviny hřiště sám na brankáře, ale situaci neřešil ideálně.

Vedení se ale nakonec ujala právě Oskava, když byl ve dvacáté minutě v pokutovém území faulován Janíček a z nařízené penalty se nemýlil Jaroslav Plachý. „Zápas jsme měli rozhodnout ve svůj prospěch už v první půli. Místo toho jsme ale před koncem prvního poločasu inkasovali," postěžoval si trenér Oskavy Květoslav Pospíšil.

Upozornil tak na 43. minutu, v níž se domácí dočkali vyrovnání. Levý obránce Oskavy Klos se při snaze o napravení své předchozí chyby dopustil faulu na Matušíka ve velkém čtverci a domácí díky Dlouhému taktéž z penalty vyrovnali.

Po změně stran se Želatovice povzbuzeny gólem do šatny dostávaly do zakončení mnohem častěji než v první pětačtyřicetiminutovce. „I my jsme si nějaké šance vypracovali, ale rozdíl byl v tom, že domácí ty své dokázali přetavit v gól. My jsme ztroskotávali na neproměňování gólových příležitostí," uvedl trenér Pospíšil.

Domácí totiž po hodině hry nasadili k trháku, který nakonec celý zápas rozhodl. Po chybě Zabořila se domácí dostali do brejku, který využil Koplík. O deset minut později hráči Oskavy opět chybovali před vlastním pokutovým územím a Matušík propasíroval míč do sítě potřetí.

Také čtvrtý gól domácích nabídla hostující defenziva v podstatě sama. Studeného špatnou rozehrávku dokázal využít Koplík, který tak vstřelil svůj druhý gól v zápase.

Oskava v 89. minutě už jen kosmeticky upravila na konečných 4:2. Po centru Kalera se podruhé prosadil Jaroslav Plachý. Na zejména psychicky důležitém vítězství Želatovic to už ale nic nezměnilo.

„Výsledkově to vypadá jako jednoduché utkání, ale tak tomu nebylo. Jsme hlavně rádi, že po pěti zápasech jsme se konečně dočkali výhry. Kluky to určitě zase nabudí a v posledním kole v Hněvotíně si zahrají slušný fotbal," řekl trenér Želatovic Pavel Hošek.

FC Želatovice – Jiskra Oskava 4:2 (1:1)

Branky: 43. Dlouhý (p.k.), 60. Koplík, 70. Matušík 80. Koplík  - 20. Plachý (p.k.) a 89. Plachý. Diváci: 60.
Želatovice: Čech -  Zehnálek, Dlouhý, Venský, Koplík – Smékal (85. Matyáš), Němec, Calábek, Havlík (82. Matějíček) – Matušík, Mackovík (60. Baďura). Trenéři: Bohumil Chodil a Pavel Hošek.
Oskava: Studený – Dus, Plachý, Erneker, Klos – Kristek, Knob, Kasal, Kaler – Zabořil, Janíček. Trenér: Květoslav Pospíšil.

Tabulka.