Oficiální konec kariéry Zdeňka Zlámala přišel už v září, ale naplánovaný duel osobností se uskuteční kvůli covidovým omezením až v pátek 17. června v 18.30 na hřišti 1. HFK Olomouc. Proti sobě se utká Bobby tým a vítězové poháru se Sigmou Olomouc – Olomouc 2012.

Ze známých hráčů potvrdili účast Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, Radek Šírl, Michal Papadopulos, David Rozehnal, Radim Kučera, Ondřej Čelůstka, Josef Jindřišek či hokejista Olomouce Jan Káňa a další

Na druhé straně za Olomouc 2012 by měli naskočit Marek Heinz, Tomáš Janotka, Michal Ordoš, Michal Vepřek, Tomáš Hořava, Aleš Škerle, Jakub Podaný a další.

Kdo se bude radovat? A kdo padá nebo je namočen v sestupových starostech?
Fotbalová analýza Deníku: Spadneme, nespadneme? Kolik týmů sestoupí?

Zlámal ve své kariéře prošel Spartou i Slavií. V Turecku chytal za Alanyaspor, ve Skotsku v Heart of Midlothian, oblékl rovněž dres italských týmů Udine a Bari či španělského Cádizu. V Česku hrál ještě za Zlín, Sigmu, Liberec a Bohemians 1905. Zapsal rovněž jeden reprezentační start váčku proti Maltě. Největší týmový úspěch však slavil v Sigmě Olomouc, se kterou triumfoval v národním poháru v roce 2012. Kariéru však Zlámal úplně neukončil. Na amatérské úrovni neustále nastupuje za Kožušany v I. B třídě. Jen už nechytá, ale góly střílí v útoku.

Kromě duelu osobností je součástí celého dne také dětský turnaj, který startuje v 16.30 a o poločase proběhne soutěž v penaltách na Zdeňka Zlámala. Kromě toho bude probíhat dražba dresů, jejíž výtěžek by měl putovat na pomoc rodině Martina Šustra, který nedávno tragicky zahynul.

Vstupenky na „pohárovou desítku a poslední tango Bobbyho Zlámala“ stojí v předprodeji 89 korun. Ty bude možné pořídit také na místě za 129 korun.

Michal Vepřek
Michal Vepřek prodloužil smlouvu se Sigmou