To navzdory skutečnosti, že Zlaté Hory si vedou v soutěži zatím podstatně lépe než tým Kralic. V tabulce zaujímaly před sobotním duelem s doposud získanými třiceti body páté místo a Kralice s osmnácti body místo až dvanácté. Když ale střelecká neschopnost svěřenců Zdeňka Chytky přetrvávala i v průběhu duelu se Zlatými Horami, stačil k jejich popravě jediný gól soupeře…

K první střele na branku se odhodlal až v 10. minutě po rozehraném rohovém kopu Deutsch, ale vysoký míč gólmana hostí Urbana neohrozil. Když se hrálo čtvrt hodiny, poslal kapitán domácího celku Růžička míč Valtrovi a ten centroval z pravé strany před branku k Šlézarovi do jedinečné gólové šance. Přesto Kraličtí do vedení nešli. V 19. minutě zápasu spálil další domácí gólovku Halenka a potřetí kroutili diváci hlavami ve 31. minutě. Vybíhal poslal středem hřiště Deutschovi míč, s kterým mohl postupovat sám proti brankáři. Urban z branky vyběhl a Deutschovu přízemní střelu zasáhl úspěšně nohou. Hosté byli poprvé nebezpeční až ve 37. minutě, když po Minkově rohovém kopu hlavičkoval u vzdálenější brankové tyče kapitán hostujícího mužstva Křivan. Winkler ale ohrožený prostor své branky vykryl. Po dalším rohovém kopu prolétl míč okolo malého vápna z pohledu Kralických bezeškodně a minutu před přestávkou hlavičkoval Charalambidis po centru Davida Biedravy okolo levé tyče kralické branky do zámezí.

Pět minut po změně stran nevyšel Lisickému na hranici velkého čtverce souboj o míč s brankářem Urbanem, který byl u něj o zlomek vteřiny dřív. Naproti pak po centru před kralickou branku zachraňoval situaci ve střetu se Šosem Neoral. Když potom zahrával Deutsch rohový kop, míč se jen sklouzl po břevnu zlatohorské branky. Chvíli po hodině hry se opět naplnilo známé – nedáš, dostaneš. Šos nacentroval z levé strany k Minkovi a jeden z mála míčů, které v průběhu zápasu směřovaly mezi tyče Winklerovy branky, skončil v její síti. Před koncem střetnutí ještě došlo k několika dalším nebezpečným situacím před brankou hostí, ale Kralickým nebyl souzen zisk ani jednobodový.

„Na kralickém trávníku jsme dnes hráli i uhráli, co jsme chtěli,“ liboval si po utkání trenér Zlatých Hor Milan Biedrava. „Nerad to slovo použiji, ale domácí dnes byli jaloví, mnoha gólových příležitostí nevyužili a to nám pomohlo. Věděli jsme, že Kraličtí dnes musí vyhrát, že budou chodit dopředu. Chtěli jsme hrát chytře a prosadit se brejky. Jednoho jsme dokázali využít a nakonec to stačilo. S naším herním projevem dnes spokojen být nemohu, moc fotbalové to nebylo, ale jak se říká, účel světí prostředky,“ usmíval se trenér hostí.

„Po zlepšeném výkonu našeho celku v Dolanech jsem věřil, že se už zvedáme a že dnes už tři body vybojujeme. Skutečnost je ale jiná,“ hovořil po utkání s patrnými stopami zklamání v hlase kralický trenér Zdeněk Chytka. „V prvních pětačtyřiceti minutách jsme hosty jasně přehrávali a zlepšení našeho týmu bylo patrné. Ale když zahodíme jedinečné brankové příležitosti, tak můžeme hrát v poli jakkoliv dobře a k ničemu to nevede. Druhý poločas nám už herně stejně dobře jako první nevyzněl, to nás už svazovala nervozita. Chybí nám i fotbalové štěstí, soupeř vystřelil na naši bránu pořádně jednou a vyhrál. Před derby příštího víkendu na našem hřišti s Určicemi musíme vymyslet nějaké další změny. Jaké, to zatím nevím,“ začal přemýšlet s týdenním předstihem kralický kouč. Autor: Vlastimil Kadlec

FC Kralice na Hané – TJ Zlaté Hory 0:1 (0:0)

Branka: 64. Minka. Rozhodčí: Straka – Krobot, Boček. ŽK: Neoral, Valtr – Šos, Žáček. Diváků: 100.

Kralice na Hané: Winkler – Neoral (77. Trnavský), Jano, Halenka, Vybíhal – Valtr (82. Vitásek), Růžička, Šlézar, Deutsch – Lisický (70. Lehký), Cibulka.  Trenér: Zdeněk Chytka.

Zlaté Hory: Urban – Martinka (69. Petroš), Škoda, Křivan, Karlík – David Biedrava, Chovan, Minka (79. Žáček), Šos – Charalambidis (90. Barinec), Plhák. Trenér: Milan Biedrava.