Poprvé se šumperský zadák v dresu Ševců představil na zimním stadionu Luďka Čajky v pátečním duelu proti Mladé Boleslavi a nakonec se mohl radovat z výhry 3:2. Hned o den později pak nastoupil opět za Šumperk v 1. lize proti Litoměřicím.

„Před tímto zápasem to na mě po obědě trochu spadlo a na začátku jsem měl docela těžký nohy, ale pak jsem únavu rozjezdil," prozradil s úsměvem ke svému náročnému programu populární zadák Draků, který byl v kontaktu se Zlínem již během loňského play off, tehdy se však na extraligový led ještě nepodíval, nyní se dočkal.

„Zápas s Mladou Boleslaví jsem si opravdu užil. Moc mě potěšilo, že si na mě vzpomněli. V tolika letech, navíc v mateřském oddílu, prostě perfektní pocit. Ale musím přiznat, že jsem byl rozklepaný, jako kdybych poprvé nastupoval za áčko, ale spoluhráči mi hodně pomohli," uvedl spokojeně ke své extraligové premiéře Aleš Holík.

Ten se na zlínském zimním stadionu představil po dlouhých osmnácti letech, když v minulosti neměl příležitost si tady zahrát ani jako soupeř. V dobře známém prostředí přesto potkal řadu kamarádů.

„I když jsem tady dlouho nebyl, přesto znám tak sedmdesát procent současného zlínského týmu. Ty mladší kluky pak od vidění z první ligy," vypočítává Aleš Holík.

„Z těch zkušených si pamatuji Petra Lešku nebo Jirku Marušáka, Ondřej Veselý je potom můj spolužák, znám také Tomáše Žižku nebo Zdeňka Okála, který hrál loni i v Šumperku," prozrazuje dále zkušený zadák, jenž tak neměl problém zapadnout do zlínské kabiny.

„No, někteří kluci docela koukali, když jsem se tam objevil. Třeba Ondra Veselý říkal, že čekal kohokoliv, jenom ne mě," říká se smíchem Aleš Holík.

Šumperský obránce se o svém startu za Zlín dozvěděl ve čtvrtek od kouče Draků Radka Kučery, když ze sestavy Ševců vypadl distancovaný Oldřich Kotvan a zlínští trenéři měli najednou potíže se složením zadních řad.

„Trenéři Vlach s Juríkem se na mě byli podívat při našem středečním zápase v Prostějově a asi jsem se jim líbil, tak se rozhodli mě zkusit," nastínil svou cestu do extraligy Aleš Holík, jenž byl v pátečním duelu proti Mladé Boleslavi nejpilnějším střelcem domácích, když na branku soupeře vyslal celkem pět pokusů.

„V extralize si hlídá každý svůj prostor, nikdo zbytečně moc nelítá, všechno je v této soutěži takové organizovanější," nastínil závěrem své postřehy z nejvyšší soutěže Aleš Holík.