Oba tak navazují na své předchůdce, kteří své první hokejové kroky spojili se šumperským klubem a později to dotáhli až na juniorský šampionát.

V roce 2007 si na vrcholné akci dvacítek zahrál Tomáš Pospíšil (nyní Chomutov), v roce 2011 Jakub Orsava (Třinec, Pardubice) a loni potom Sebastian Gorčík (Karlovy Vary).

Hned dvakrát se v letech 2006 a 2007 na šampionátu představil obránce Jakub Kindl (Detroit, NHL), jenž při své druhé účasti dokonce vedl českou hokejovou reprezentaci coby kapitán.

Zadák Rudých křídel je navíc po Jiřím Dopitovi druhým hokejistou původem ze Šumperku, který okusil rovněž atmosféru seniorského šampionátu.

Mladíci Rašner i Mikliš byli již členy úspěšného českého výběru osmnáctiletých, který v roce 2014 vybojoval na mistrovství světa ve Finsku senzační stříbrné medaile. Letos se tedy oba zadáci vrací na „místo činu" s novou výzvou v kategorii dvacetiletých.

Jesenický rodák Alex Rašner je tento rok stabilním členem zadních řad extraligové Olomouce, Ondřej Mikliš poté nastupuje ve WSM lize za Litoměřice.

V aktuálním kádru české hokejové dvacítky je navíc trio pardubických hokejistů, kteří v letošním ročníku naší druhé nejvyšší soutěže odehráli několik utkání v barvách Draků, jmenovitě obránce Jan Ščotka a útočníci Daniel Voženílek a David Tomášek.