„Jsem za to rád a doufám, že to bude pokračovat. Sezona se bude hodnotit až podle play off a to teprve přijde," má jasno čtyřiadvacetiletý ostrostřelec.

Poté, co jste v utkání proti Písku zvyšoval na 3:1, tak jste gól oslavoval třemi vztyčenými prsty. Co jste tím avizoval?
Že jsem dal třicátý gól sezony. Můj brácha navíc dnes slavil třicáté narozeniny, takže jsem chtěl ten třicátý gól oslavit a to se povedlo (usmívá se).

Za poslední tři zápasy jste nasázel osm gólů. Forma kulminuje?
Doufám, že bude kulminovat až v play off a že teď se třeba jen zastřeluji (smích). Ale je pravda, že sezona se bude hodnotit až podle play off a to teprve přijde.

Vašemu týmu se daří, dokonce jste poskočili na první místo před Mladou Boleslav. Byl to váš cíl?
Ne, vyložený cíl to nebyl. Spíš jsme chtěli udržet to druhé místo. V hlavách první místo určitě nemáme. Když budeme ale první, tak to samozřejmě špatné nebude.

Byl by to velký rozdíl, jít do play off z prvního místa?
V semifinále bychom se vyhnuli Mladé Boleslavi nebo Ústí. To je ale ještě daleko.

Proti Kadani nastoupí i Matěj PekrZápas s Pískem nakonec skončil jednoznačným vítězstvím, dlouho to ale na pohodovou výhru nevypadalo. Bylo to v první polovině zápasu trápení?
Každý si myslel, že Písek jednoznačně přejedeme, ale oni měli ze začátku dost sil. Je to mladý tým a hráli celkem agresivně. Trošku nás srazil ten jejich gól, ale vzápětí jsme vyrovnali. Myslím, že zlomový okamžik byl, když jsme hráli přesilovku čtyři na tři a oni nedali ten samostatný nájezd. Pak jsme dali na dva jedna a to si myslím, že zápas zlomilo.

Před vaší třetí trefou to vypadalo, že snad ani gól dávat nechcete. V jasné šanci jste ještě zkoušel najít spoluhráče.
Nechci říct, že jsem ho nechtěl dát, ale chtěl jsem taky dát přednost druhým (usmívá se). Ale tak nakonec mi to tam nějak náhodně spadlo.

Někdo ty góly dávat musí, že?
Jo, letos to zatím vychází na mě. Jsem za to rád a doufám, že to bude pokračovat. A uvidíme v play off.

S takovou střeleckou formou si říkáte o extraligové angažmá. Myslíte na nejvyšší soutěž?
Na to teď nemyslím. Teď hraji za Olomouc a chci tady odvést co nejvíc a dosáhnout nějakého úspěchu a ne třeba dojít jenom do semifinále play off. Chtěl bych o něco dál.