Domácí forvard, který je odchovancem šumperského hokeje, naskočil do zápasu až v průběhu hry, kdy alternoval za vyloučené spoluhráče, aby po několika střídáních definitivně pojistil šumperskou výhru na konečných 3:1.
A udělal to vskutku mazáckým způsobem. Po pravém křídle ujel obránci, natlačil se před bránu, kde si položil gólmana a v pádu zasunul kotouč do odkryté klece.

Jakube, první gól za muže, co na to říkáte?
Pořád tomu nevěřím. Chvíli po tom jsem měl úplný výpadek, ani nevím, jak jsem se před tu bránu dostal (úsměv). Ale určitě jsem za ten gól strašně rád.

Navíc ta trefa byla opravdu parádní.
Ten obránce už asi neměl rychlost a já jsem zrovna naskočil nažhavený ze střídačky. Ani jsem nečekal, že ten soupeř nebude se mnou dál bruslit.

Fotbalisté Mohelnice. Ilustrační foto
Mohelnice padla ve Valmezu, po zápase plály emoce


K tomu vás asi může těšit, že gól přišel po několika střídáních, když jste nehrál úplně od začátku.
Plnil jsem tam nejdřív takový záskok za vyloučeného Lukáše Králíka, který dostal desítku, tam jsme ale inkasovali, z toho jsem byl docela nešťastný. Potom jsem vlastně hrál „díky“ vyloučení Michala Vymazala, tady už jsem měl štěstí a dal gól (úsměv).

Co vám řekli spoluhráči v kabině po střelecké premiéře?
Asi mě to bude něco stát, ale kluci se zachovali skvěle. Třeba kapitán Tomáš Sedlák mi jako nejzkušenější hráč přivezl puk na památku, to jsem fakt ocenil, super pocit.

Můžete nastínit svoji dosavadní kariéru. Na rovinu, hodně fanoušků možná ani neví, že jste odchovancem Šumperku?
Hrál jsem tady až do mladšího dorostu a potom odešel do Přerova, kde jsem zůstal, protože jsem tam chodil i do školy. Zde jsem si vyzkoušel dorosteneckou extraligu a později hrál i nejvyšší juniorskou soutěž v Olomouci. O návrat do Šumperku jsem se pokoušel už loni, ale tehdy to ještě nevyšlo, nikde jsem nepůsobil a zůstal v Přerově s prioritou dostudovat. Letos jsem se zase zapojil do přípravy a bral to tak, že je to moje poslední šance a zatím celkem vychází.

Fotbalisté Šumperku. Ilustrační foto
Šumperk pokazil zápas v Blansku, neudržel vedení a dohrával v deseti


Myslíte si, že by vám gól proti Opavě mohl pomoct k tomu, probojovat se na delší dobu do základní sestavy?
To nevím…, sestava je věcí trenéra. Dnes jsem „těžil“ z těch vyloučení spoluhráčů, dva kluci jsou navíc zranění, tohle všechno mi vlastně pomohlo, že jsem mohl naskočit. Ale nesmírně si vážím i těch několika střídání.

Co vzkážete svému parťákovi z amatérského hokejbalu Patriku Ondráčkovi, se kterým se dost často hecujete?
(smích) Měl zrovna taky zápas (hraje přebor za Frýdek-Místek B – pozn. aut.), takže škoda, že mě neviděl, určitě by měl radost jako já. Každopádně Paťo díky za podporu (opět smích).

Šumperští Draci udolali Opavu 3:1
Draci porazili poslední Opavu, ale bylo to trápení