Šumperk se dlouho nemohl dostat do tempa a nakonec dojel především na disciplínu, když jeho hráči posbírali až příliš mnoho trestů.

A Zubři pak byli tentokrát v přesilovkách mimořádně produktivní, když během nich zaznamenali všechny čtyři své góly.

„Před utkáním jsme kluky upozorňovali, že nesmíme být zbytečně vylučovaní. Devět trestů je opravdu moc a ještě k tomu soupeř čtyři výhody využil,“ prozradil smutně trenér Mladých Draků Radek Kučera.

„Navíc náš přístup k dnešnímu zápasu nebyl dvě třetiny ideální, částečně to ovlivnila ta oslabení, ale hokej jsme bohužel začali hrát až ve třetím dějství. Trochu to bylo podobné našemu minulému domácímu utkání proti Olomouci,“ dodal zklamaný šumperský kouč.

Téměř ztracený zápas dokázali domácí alespoň v závěru zdramatizovat, když za stavu 0:3 nejprve také využili přesilovku a o chvíli později kontrovali na rozdíl jediné trefy.

Bohužel čtvrtý, smolně inkasovaný gól z dálky definitivně rozhodl o úspěchu Přerova. V závěru sice ještě Šumperk zkusil štěstí při hře bez gólmana, ale výsledek se již nezměnil.

V nadcházejícím týdnu čekají šumperské dorostence dva duely na hřištích soupeřů, když se představí nejprve na Kometě a následně v Porubě.

HK Mladí Draci Šumperk – HC Zubr Přerov 2:4 (0:2, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 53. Koutecký (Kučera, Janech), 55. Trögner (Kareš) – 7. Štíbr (Brázda), 20. Jobánek (Halík), 42. Brázda (Štíbr, Šilhavý), 57. Růžička (Halík, Jobánek).

Šumperk: Ryšavý – Koutecký, Minařík, Kareš, Slabý, Seidenglanz, Blaško – Janech, Kučera, Fibigr – Zavoral, Burda, Trögner – Slováček, Diviš, Haas. Trenér: Radek Kučera.