Společně s ním přicházejí na západ Čech také další tři mladíci, obránci Tomáš Dujsík s Petrem Šidlíkem a forvard Petr Stloukal.

„Všichni hráči se k našemu A-týmu připojí 18. července, kdy vyjedeme na led. Smlouvy podepsali do 30. dubna 2017. Dle klauzule v jejich smlouvách je však transakce platná pouze v případě, že se v Karlových Varech bude hrát extraliga. Jde o mladé hráče, kteří zapadají do filosofie sestavování týmu pro novou sezonu. Všichni chtějí dokázat, že do extraligy patří," uvádí v tiskové zprávě na klubovém webu HC Energie generální manažer klubu Miroslav Vaněk.

Denis Kindl po odchodu ze Šumperku působil v mládežnických výběrech Pardubic, kde prošel dorostem i juniorkou a od roku 2009 hrál tři sezóny v zámoří, postupně za týmy Gatineau, Montrealu a Cape Bretonu v kanadské juniorské soutěži QMJHL.

Po návratu do České republiky absolvoval sezonu 2012/2013 v prvoligovém Šumperku, další rok se ve stejné soutěži stal nejproduktivnějším hráčem po základní části v barvách Olomouce.

WSM ligu si později vyzkoušel rovněž v dresu Prostějova, naposledy pak nastupoval za Kladno. Extraligu poprvé okusil v Třinci, kde si během jarního play off připsal i premiérové trefy v naší nejvyšší soutěži.

Kromě Denise Kindla změnili letos své extraligové působiště i další dva šumperští odchovanci. Již na začátku května se do Mladé Boleslavi přesunuli útočníci Tomáš Pospíšil a Jakub Orsava. Prvně jmenovaný z Chomutova, druhý poté z Třince (naposledy však hrál za Pardubice).