Právě jeho trefa při přesilovce otevřela skóre zápasu s Medvědy, ve kterém nakonec Šumperk uhájil těsné vedení 3:2, když v průběhu hry vedl již 3:0.

Odchovanec šumperského hokeje, jenž letos zažívá premiérovou sezonu v seniorské kategorii, pak potvrdil zlepšenou formu z posledních utkání a zdá se, že spolupráce s kapitánem Alešem Holíkem v první formaci mladému zadákovi nadmíru svědčí.

Jak hodnotíte své střelecké vystoupení ve skupině play out? Tři góly ve třech zápasech, které se rozhodly na ledě, jsou na obránce hodně slušný výsledek.
Mám štěstí (úsměv). V přesilovkách se snažím clonit před gólmanem a docela se mně tam teď ty puky odráží před prázdnou branku.

Je vaše pozice clonícího hráče před gólmanem v přesilovkách součástí nacvičeného signálu nebo to spíše vyplyne ze hry?
Snažíme se to takto hrát. Jedna varianta je, že se snažím clonit a dorážet nebo tečovat před brankářem. Druhá je klasika, že já s Holasem (Aleš Holík – pozn. aut.) jsme jako beci na modré čáře.

Celkově dostáváte nyní na ledě více prostoru, jak se vám hraje?
Po přesunu do první formace se dostanu i na přesilovky a celkově ve hře mám více času, jsem za to rád.

Navíc spolupráce s Alešem Holíkem vám asi svědčí?
(úsměv) Jo jo, s Alešem se hraje dobře, na ledě si rozumíme.

Nemusíte se třeba více vracet? Zrovna Aleš Holík je docela ofenzivní zadák.
Tak někdy, ale my to takto hrajeme. Pět hráčů dopředu a potom zase pět hráčů zpátky (smích).

Zápas s Berounem Draci výborně rozehráli, ale v závěru jste se přesto museli strachovat o výsledek. Co se stalo, že si Šumperk utkání zkomplikoval?
Soupeř dvakrát dobře zahrál buly, kdy jsme si špatně pokryli hráče a oni z toho dali na 3:2. Ale naštěstí jsme i přesto zápas dohráli do vítězného konce a máme tři body.

Jaká byla nálada mezi hráči za stavu 3:2? Dlouho to vypadalo, že utkání v klidu zvládnete a na konci najednou drama.
Bohužel jsme si utkání sami zkomplikovali a dostali se zbytečně pod tlak, ale na druhou stranu jsme si těsný náskok dokázali pohlídat, ke konci jsme měli i štěstí.

Co říkáte na skutečnost, že všechny góly Draků dali již poněkolikáté pouze obránci?
Asi nám to teď lepí, snad se příště bude dařit i útočníkům (smích).

Teď jedna otázka mimo led. Vedení klubu tento týden zavřelo diskuzní fórum na vašich oficiálních internetových stránkách, sledujete vůbec jako hráči ohlasy fanoušků?
Pro nás je lepší to vůbec nesledovat, já sám jsem třeba ani nevěděl, že vedení uzavřelo diskuzi.