„V rámci možných střídavých startů jej chtěli vidět, tak jsem ho pro tyto zápasy uvolnili. Rozhodně patří do našeho kádru, protože se obrovsky zlepšil, v 1. lize však nebude asi tolik vytěžován a máme zájem, aby co nejvíce hrál," vysvětlil úvodem trenér prvoligových Draků Radek Kučera, proč jeden z jeho svěřenců nastoupil v přípravě kromě Šumperku ještě za Přerov a Opavu, v těchto dvou případech paradoxně pokaždé na ledě Vsetína.

„Dvakrát se to ještě dalo, ale potřetí jsem byl už docela naštvaný, jet do Vsetína dvakrát během tří dnů. Navíc se mi zrovna tam moc dobře nehraje," prozradil s úsměvem Karel Navrátil.

Toho poté čekal v uplynulém týdnu docela náročný program, když kromě tréninků s Draky musel stihnout ještě tři zápasy, kromě dvou zmíněných duelů proti Vsetínu, si totiž zahrál za Přerov i páteční derby s Prostějovem. Právě zápas proti ambiciózním Jestřábům považuje i přes porážku 3:6 za největší zážitek.

„Na přípravu tam byla parádní atmosféra, když do Přerova dorazila i spousta prostějovských fanoušků. Jinak tu sérii zápasů jsem zvládl celkem v pohodě, jenom je trochu nepříjemné to cestování, ale to k hokeji patří," říká dále odchovanec šumperského hokeje, jenž loni krátce zastával funkci kapitána dračí juniorky.

Letos se pak chystá na svou premiérovou sezonu v seniorském hokeji, kde doposud stihl 33 mistrovských zápasů za Draky během posledních tří sezon.

„Hodně se těším, i když musím přiznat, že jsem trochu nervózní, uvidíme, jak mi to půjde," prozradil šumperský obránce.

„Především chci letos v mužích pravidelně hrát, alespoň druhou ligu, pokud mi to nevyjde tady v Šumperku," sdělil na závěr své plány pro letošek Karel Navrátil.