Definitivu postupu získal šumperský výběr trenérů Petra Rutara a Leoše Mináře v sobotním střetnutí na ledě Kroměříže, posledního celku finálové skupiny 1. juniorské ligy, kde hosté s přehledem vyhráli 7:0.

„Kroměříž nastoupila s omlazeným kádrem a prakticky po několik minutách bylo jasné, že zápas vyhrajeme. Střetnutí se odehrávalo zcela v naší režii a připsali jsme si povinné dva body,“ prozradil krátce k utkání trenér juniorů Šumperka Petr Rutar, jehož svěřence čeká do konce letošní sezony ještě šest kol.

„Zbývající klání rozhodně nechceme odklouzat. Určitě by nebylo dobré si pokazit v závěru dojem z takto povedeného ročníku. Navíc řada hráčů vlastně hraje o místo v extraligovém kádru pro příští rok. Rovněž bychom se rádi přehoupli přes magickou hranici sedmdesáti bodů. Dosavadním rekordem šumperského mládežnického týmu je 67 bodů, které loni nasbírali dorostenci,“ doplnil Rutar.

Aktuálně má celek juniorů Šumperka po 34 zápasech 63 bodů, když doposud pouze dvakrát prohrál, jednou remizoval a připsal si 31 výher.

Šumperský hokej tak prožívá v mládežnických kategoriích nejúspěšnější období ve své téměř třicetileté historii.

V nejvyšší soutěži od letošní sezony startují dorostenci, kteří jsou na nejlepší cestě extraligu zachránit, nyní k nim přibudou i junioři.

Mít oba nejsledovanější mládežnické výběry v nejvyšší soutěži, to je na okresní město věc nevídaná. O extralize marně sní řada daleko větších klubů, než je Šumperk.

Navíc je třeba připomenout, že řada Mladých Draků působí mimo klub. Za oceánem v AHL Jakub Kindl a v ECHL Tomáš Pospíšil, ve Zlíně pak například Honza Matějka a Tomáš Brunec.

Jan Kastner, Miroslav Pergl