Již od následujícího víkendu se navíc mění zaběhnutý systém tradičních dvojzápasů, kdy vždy jeden z výběrů odehrál páteční i sobotní kolo doma a druhý se představil na ledě protivníka.

Nyní si hráči i fanoušci musí zvyknout na systém doma – venku. O víkendech tak mohou příznivci na šumperském zimním stadionu vidět zápasy juniorů i dorostenců.

První dva prosincové týdny pak obě extraligy pokračují v rychlém tempu s vloženými pondělními termíny.

Velké naděje vkládají fandové především do juniorky Mladých Draků, která je v letošním ročníku nováčkem a její dosavadní vystoupení mezi elitou se dá hodnotit jako úspěšné.

Naposledy si Šumperk během jednoho víkendu poprvé připsal plný počet bodů a posunul se na devatenácté místo tabulky a stále není daleko případné účasti v play-off.

Na druhou stranu ale má stejně blízko k bojům o záchranu. Podle papírových předpokladů však čekají na šumperské juniory „lehčí“ soupeři, když většina nejbližších protivníků z Moravy je v tabulce až za Šumperkem.

„Pohled na tabulku ale není podstatný, nečeká nás nic jednoduchého. Žádný z celků nebude chtít spadnout. Taková Kometa Brno třeba skládá úplně nové mužstvo. Po slabém začátku se začínají rozehrávat a sbírat body Poruba či Třebíč. Bude to boj,“ varuje trenér juniorů Šumperka Petr Rutar.

Jeho svěřenci hned tento pátek 5. prosince zajíždí k důležitému zápasu do Znojma. O den později pak doma přivítají Kometu Brno. V pondělí 8. prosince se následně Mladí Draci v rámci juniorské extraligy představí v derby na ledě Olomouce.

Daleko větší starosti mají v naší nejvyšší soutěži šumperští dorostenci, kterým patří s velkým odstupem poslední příčka.

Vzhledem k dosavadním výsledkům a předvedené hře se tak setrvání v extralize bude rovnat malému zázraku.

Herní projev dorostu Mladých Draků sice zaznamenal v posledních kláních určitý vzestup, pravidelný bodový přísun to však i nadále nepřináší.

Začít napravovat dosavadní nelichotivou vizitku má Šumperk možnost již tento pátek 5. prosince, kdy doma hostí Kometu Brno. O den později pak hrají Mladí Draci v Jihlavě proti tamní Dukle a v pondělí 8. prosince se na svém ledě střetnou se Slezanem Opava.

Miroslav Pergl