Momentálně patří šumperským hokejistům devatenácté místo mezi 24 týmy naší nejvyšší soutěže. Na příčky zaručující play off však coby nováček ztrácí jen čtyři body. Tento pátek 23. listopadu hostí na šumperském zimním stadionu Mladí Draci v 18.00 hodin celek Kladna, o den později od 13.00 hodin přivítají Karlovy Vary. O týden později změří Šumperk na svém ledě síly s Třebíčí a Kometou Brno.

Před důležitými zápasy však budou trenéři šumperských dorostenců Ivan Alka a Miroslav Hornich věřit v návrat marodů. Naposledy totiž Mladým Drakům chyběl kvůli hnisavé angíně jeden z klíčových útočníků Michal Skoumal, chřipka pak do hry nepustila obránce Ondřeje Karase. Vyhozená plotýnka následně trápí dalších beka Radka Štefana.

„U Skoumala s Karasem doufám, že by už v pátek mohli nastoupit. Záleží, jak na tom zdravotně budou. Co se týká Štefana, jeho zranění si vyžádá asi delší pauzu,“ přemýšlí trenér dorostenců Ivan Alka, kterého však mohou těšit dva velké návraty. Po zranění kolene se do hry znovu vrací forvard a jeden z největších talentů současného mládežnického hokeje v Šumperku Pavel Prokopec, kterému vystavil dlouhou stopku nevybíravý faul protihráče při letošním klání Mladých Draků v Plzni. Velkým oživením kádru nováčka extraligy Šumperka je následně příchod obránce Michaela Zacpálka, místního odchovance, jenž letos působil v extraligové Opavě.

„Prokopec se po vážném zranění teprve rozehrává. Při zápasech na Slavii a na Spartě jsme jej pouštěli do hry jen sporadicky. Zacpálek pak bude pro náš tým obrovským přínosem. Nejdříve však musíme dořešit administrativní kroky ohledně zrušení jeho hostování v Opavě. Věřím, že se nám to podaří. Chtěl bych, aby byl našemu týmu k dispozici již na nejbližší střetnutí,“ přeje si závěrem Alka. Šumperský celek, jehož hlavním cílem v letošním ročníku bude především udržení extraligové příslušnosti, ještě hodlá i nadále posilovat, když momentálně je v hledáčku klubu jeden útočník ze Slovenska.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika