Tak trochu zápas blbec, dalo by se říct. Něco podobného Draci zažili už ve 2. kole proti Opavě. Tehdy vypálili jednašedesátkrát na branku, přesto o vítězství bojovali až v nájezdech. V Písku na neproměněné šance doplatili znovu.

Už během první třetiny dávali Severomoravané jasně najevo, že chtějí být aktivnější. Jenže místo aby skórovali, v 6. minutě lovil kotouč ze sítě šumperský gólman Kristín. Brzy sice vyrovnal na 1:1 ruský šikula Dmitrij Vrobjev. To ale ještě netušil, že jeho trefa bude zároveň posledním úspěchem žluto-modrých.

Také po zbytek hrací doby měli Draci navrch. Avšak zaprvé jindy nebezpečným snajprům zvlhnul střelecký prach. A zadruhé ani tentokrát Šumperští netrestali písecká vyloučení. Domácí odjeli na trestnou lavici čtyřikrát, pokaždé početní nevýhodu zvládli bez inkasování.
Hráli bez myšlenky

Jedna z přesilovek se pro Šumperk stala noční můrou. Místo aby strhl vedení na svou stranu, v převaze pět na čtyři sám inkasoval. Co víc, tahle pro hosty nešťastná branka nakonec rozhodla o dělbě bodů. Hrdinou Písku se stal Martin Parýzek, jenž svou trefou ve 48. minutě překvapil snad všechny na stadionu.

„Celý zápas hrajeme jako smyslu zbavení na jednu branku, posíláme jednu střelu za druhou. Ale k čemu to je, když nedáme góly,“ žehral šumperský trenér Jozef Zavadil. „Jsem z toho na mrtvici. Místo abychom šli s pukem do hloubky, tak okamžitě ze všeho střílíme, to není dobré.“

Písek hubený náskok 2:1 nepustil a slavil cenné vítězství. Hokejisté Šumperku první konfrontaci s týmem ze skupiny Východ nezvládli. Teď ale mají týden na přípravu, další duel totiž sehrají až v sobotu 13. října doma s Orlovou.

„Nejhorší na dnešní prohře je, že jsme opravdu byli lepší a Písek nás nepřehrával. Však si taky domácí radost užili dosyta. Ještě když náš tým nastupoval do autobusu, tak Písečtí s fanoušky slavili. Mužstvo hrálo bez rozumu a bez myšlenky, nemohu říct nic kladného,“ dodal ještě Zavadil.

IHC Písek – DRACI ŠUMPERK 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Jabůrek (Polata, Sýbek), 48. Parýzek (Sýbek, Polata) – 11. Vorobyev (Ostřanský, Pokorný). Rozhodčí: Šindel – Horažďovský, Zimmermann. Vyloučení: 4:1. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 315.

Písek: Hauser – Turek, Suda, Parýzek, Červinský, Houdek, Hanus, Pelant – Sýbek, Rod, Polata, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Bílek, Jabůrek, Pixa, Novák. Trenér: Karel Herr.

Šumperk: Kristín – Kužílek, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Urban, Plášek, Antonov, Vorobjev, Kočica, Ostřanský. Trenér: Jozef Zavadil.