Domácí nastoupili znovu pod vedením Radka Kučery na pozici hlavního kouče, do sestavy Salithu se pak vrátil útočník Denis Kindl, který v prosinci odešel na rozehrání do třinecké juniorky.

Sobotní duel divákům žádné ofenzivní manévry nenabídl a zápasu dominovali především oba gólmani: Tomáš Štůrala a Filip Luňák.

Šumperk začal střetnutí o něco aktivněji než soupeř, jenže koncovka nebyla jeho silnou stránkou a naopak hosté ze své první vážnější akce udeřili, když Zukalovo nahození od modré čáry doklepl do sítě hradecký kapitán Michal Tvrdík.

Jedinou vážnou příležitostí Šumperku v první třetině tak nakonec paradoxně bylo nahození Michala Skoumala z brankové čáry od mantinelu, které si Luňák málem srazil za svá záda.

Po přestávce se domácí nadále utápěli v nepřesnostech a mnohdy to vypadalo, že hrají spíše na náhodu. A když potom ani hosté neukázali příliš hokejové krásy, byla to pro diváky spíše nezáživná podívaná.

Od poloviny zápasu se však postupně začala karta obracet a s přibývajícím časem získával zápas na tempu a zrodily se i brankové příležitosti.

Asi tu největší měl ve 32. minutě královehradecký Luděk Brož, když se ocitl zcela sám před Štůralou, ten mu ale na poslední chvíli vypíchl kotouč. Záhy nevyzrál na šumperského gólmana po objetí branky ani obránce Hendrich.

Na straně domácích později zahrozil Adam Červenka, bohužel po ideálním pasu od Holíka bekhendem trefil pouze dobře postaveného Luňáka.

Těsně před koncem druhé třetiny následně Aleš Holík v přesilovce svou dělovkou těsně minul branku.

Ve 42. minutě se ale již šumperský kapitán mohl radovat, když v početní výhodě srovnal na 1:1. Jeho trefa byla navíc tisícím gólem Draků během jejich působení v 1. lize.

Poté se strhl urputný souboj o rozdílovou trefu a do konce normální hrací doby se hrálo z obou stran v opravdu vysokém tempu, k tomu přibylo i osobních soubojů.

Velkou možnost rozhodnout měl v 53. minutě Šumperk, ale nevyužil další z mnoha přesilovek a střetnutí tak dospělo do prodloužení.

V nastaveném čase jakoby domácí chtěli odčinit, že během předchozích šedesáti minut měli jen minimum opravdu vyložených šancí a v této části hry se dostali hned do pěti tutovek.

Na Luňákovi však postupně ztroskotali Holík, Brunec, Sedlák, Červenka i Plášek, aby záhy Šumperk pykal za příliš mnoho hráčů na ledě a hosté měli rázem výhodu přesilovky, ve které sice měli velký tlak, jejich převaha ale přinesla jen nastřelenou tyč a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy.

A v nich Draci ukázali, že penaltový rozstřel je jejich opravdu parádní disciplínou. Zatímco na straně Východočechů neuspěli Říha ani Tvrdík, trefy Hulvy a Finsterleho zajistily Šumperk druhý bod.

„Začátek byl z naší strany hodně rozpačitý, navíc jsme zbytečně inkasovali první gól ze skrumáže, kdy jsme si špatně obsadili hráče. Ve druhé třetině se nám postupně podařilo srovnat hru a měli jsme tam i několik kombinačních akcí, přesto jsme si pořád říkali, že se musíme více tlačit před bránu," řekl trenér Draků Radek Kučera.

„Nakonec se nám to docela dařilo a měli jsme tam pár šancí, kdy jsme mohli zápas rozhodnout za tři body, nájezdy pak jsou loterie. Každopádně od půlky zápasu jsme podle mě byli lepším mužstvem," dodal šumperský kouč.

„Na obou stranách bylo šancí poměrně hodně, ale dát gól to hráče nenaučíte, buď to v něm je, nebo ne. Podali jsme dobrý výkon, ale počítají se góly. Inkasovaný mě mrzí, soupeři jsme nahráli do šance a on toho využil. Na nájezdy jsem poslal zkušené hráče, ale bohužel se neprosadili," doplnil krátce hodnocení sobotního zápasu trenér Hradce Králové Jiří Kučera.

Salith Šumperk – Královšti lvi Hradec Králové 2:1 po nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0, 1:0)

Branky: 42. Holík (Sedlák), rozhodující nájezd Hulva - 9. Tvrdík (Korim, Zukal). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Střely na branku: 40:26. Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Lučan, Moravec. Diváci: 929.
Šumperk: Štůrala - Novotný, Holík, Tesařík, Gewiese, Pastor, Sedlák, Navrátil - Haas, Staněk, Plášek - Cink, Hlinka, Finsterle - Brunec, Hulva, Červenka - Kindl, Skoumal, Meidl. Trenér: Radek Kučera.
Hradec Králové: Luňák - Drtina, Vágner, Korim, Zukal, Chmelíř, Roupec, Hendrich - Třetina, Brož, Říha - Švagrovský, Tvrdík, Kubica - Budínský, Macháň, Moskal - Půlpán, Berger, Valášek - Haluza. Trenér: Jiří Kučera.

tabulka.