Hned ve čtvrté minutě nakročil domácí celek za vítězstvím, když se trefil Milan Ostřanský. Do kabin se šlo díky gólu Marka Halody za stavu 2:0. „Začali jsme hodně zodpovědně a oni se těžko dostávali do našeho pásma, což bylo nejdůležitější,“ hodnotil šumperský hrdina zápasu Milan Ostřanský.

Jediný úspěch hostů přišel po šesti minutách hry druhé třetiny. Na dostřel domácím byla Kopřivnice ale pouze chvíli. Během čtyř minut totiž Draci nastříleli stejný počet branek. Trefili se postupně Antonov, druhý gól v zápase dal Ostřanský, Plášek a Krejčířík. Nemuselo zůstat pouze u těchto gólů, protože měli domácí několik dalších šancí. „Že nám tam ty góly napadaly už je věc druhá, ale důležitá byla naše hra ve středním pásmu,“ byl spokojený Ostřanský.

DVA HATTRICKY

V závěrečném dějství potvrdili svěřenci Jozefa Zavadila jejich vítězství a ještě skóre navýšili. Nejprve na 7:1 dával Vachutka, aby osm minut před koncem zkompletoval hattrick Milan Ostřanský. „Super pocit, hlavně když jsem toho v poslední době moc neodehrál,“ hodnotil spokojeně první hattrick v kariéře Milan Ostřanský.

Hattrick v asistencích zaznamenal Tomáš Sedlák, který byl u každé branky útočníka ze čtvrté lajny. Poslední branku Draků dal Karel Plášek, pro nějž to byl druhý gól v zápase. „Bylo vidět, že už potom odpadli fyzicky a my jsme si to pohlídali. Teď už myslíme na play off a doufám, že nás i tento výsledek nakopne,“ zakončil hodnocení Ostřanský.

Hodonín na domácím ledě podlehl Valašskému Meziříčí 4:5 po samostatných nájezdech a díky tomu má Šumperk dvě kola před koncem zajištěné první místo v tabulce. Poslední zápas základní části odehraje Šumperk ve středu 27. února na ledě Hodonína.

Šumperk – Kopřivnice 9:1 (2:0, 4:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 4. Ostřanský (Romančík, Sedlák), 9. M. Haloda (Vachutka, Kuťák), 32. Antonov, 33. Ostřanský (Sedlák, Romančík), 34. Plášek (Vorobjev), 36. Krejčiřík (Pokorný), 50. Vachutka (Řezáč, Kuťák), 52. Ostřanský (Sedlák), 60. Plášek (Čuřík, M. Haloda) – 26. Červenka (Sluštík)

Draci Šumperk: Polívka – Mojžíš, Gewiese, Drtil, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Gago, Pokorný, Romančík, Krejčiřík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Urban, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský

Záchranná akce ve skiareálu ve Filipovicích na Jesenicku
VIDEO: Z lanovky ve Filipovicích evakuovali desítky lidí