Do duelu proti Drtičům nastoupil Šumperk s nově složenými formacemi, hattrickem se pak na dvoubodovém zisku pro hosty podílel útočník Lubomír Kovařík.

„Od začátku jsme se snažili hrát pozorně zezadu, protože víme o ofenzivní síle soupeře,“ prozradil úvodem trenér Draků Pavel Hulva.
První třetina pak přinesla vyrovnanou partii, když na úvodní trefu Kovaříka odpověděli domácí zásluhou svého kapitána Peše, který bleskově využil přesilovku.

Během druhého dějství následně hosté aktivní hrou dokázali soupeři odskočit až do tříbrankového trháku, když se v rozmezí pěti minut trefili Kovařík, Králík a Ostřanský.

„Potom ale nastal problém, když jsme byli příliš často vylučovaní, ale nechci to nějak komentovat. Soupeř se rázem dostal do hry, když dvakrát jsme dokonce hráli ve třech,“ mrzelo Pavla Hulvu.

Právě zásluhou další využité početní výhody Hodonín po střele Mojžíše snížil, aby o chvíli později dal díky Vránovi kontaktní gól na 3:4.

Ve třetí části postupně Drtiči stupňovali svůj tlak, ale Draci dlouho odolávali, bohužel jen do 53. minuty, ve které se za domácí podruhé v utkání trefil Vrána a bylo srovnáno.

Pak sice Šumperk poslal kotouč do sítě, branku však docílil úmyslným kopnutím a skóre se tedy neměnilo. V 58. minutě ještě prověřil pozornost hodonínského gólmana tvrdou dělovkou obránce Šťáva.

„Kluci ukázali charakter a ještě za stavu 4:4 chtěli zápas strhnout na svou stranu, což se nám nakonec povedlo až v prodloužení. Ale i přesto jsem se ziskem dvou bodů spokojený, v Hodoníně je to pokaždé těžké,“ doplnil Pavel Hulva.

Rozhodující trefu obstaral po pětadvaceti vteřinách nastaveného času Lubomír Kovařík, který tímto dovršil svůj hattrick.

„Zatím nám hra Šumperku v letošní sezoně nějak nesedí. Dovolím si ale tvrdit, že kluci i přes porážku nechali na ledě všechno,“ prozradil na klubovém webu Hodonína kouč Jihomoravanů Stanislav Beťko.

„První třetina byla z naší strany velmi dobrá, vytvořili jsme si obrovský tlak, což dokumentuje i počet střel, ale bohužel jsme dali jen jednu branku. Ve druhé jsme po zbytečných a laciných chybách nechali soupeře odskočit na tříbrankový rozdíl, který jsme pak tvrdou prací dokázali smazat. Je to škoda, opět jsme ztratili dva body,“ dodal kouč Drtičů.

SHK Hodonín – Draci Šumperk 4:5 PP (1:1, 2:3, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Peš (J. Sedlák, Kadlec), 32. Mojžíš (Vaněk, Peslar), 37. Vrána (J. Sedlák, Miklík), 53. Vrána (Vaněk, Hložánek) - 11. Kovařík (Vymazal, Králík), 24. Kovařík (Gewiese), 28. Králík (Vymazal), 29. Ostřanský (Hroch, Cink), 61. Kovařík (Vymazal, Schejbal). Rozhodčí: Škach – Blaha, Goňa. Vyloučení: 11:13, navíc Peslar (Hodonín) a Kovařík (Šumperk) oba 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. Diváci: 1129.

Hodonín: O. Haloda – Peslar, Mojžíš, Miklík, J. Sedlák, Kužílek, M. Haloda, Kobylík – Hložánek, Vaněk, Vrána – Matula, Peš, Kadlec – Sajdl, Kuba, Romančík – Stehlík, Hajný, Charvát – Venclík. Trenéři: Stanislav Beťko, Jan Prčík.
Šumperk: Lakosil – Schejbal, Gewiese, T. Sedlák, Procházka, Ďurkač, Řezáč, Šťáva – Kovařík, Vymazal, Králík – Vachutka, Lehečka, Půhoný – Hroch, Cink, Ostřanský. Trenér: Pavel Hulva