Přesto byli hosté v úvodu zápasu lepším mužstvem a daleko více práce měl během první třetiny šumperský gólman Tomáš Štůrala.

Domácím chyběl především pohyb a navíc dopláceli na nekázeň. Hned po necelých dvou minutách hry ujel do brejku berounský Daniel Vrdlovec, ale nedal.

Záhy se však Medvědi mohli radovat, když zásluhou Jakuba Marka využili přesilovku. V následné početní výhodě Draků naopak domácí svého protivníka prakticky neohrozili.

Až při hře pět na pět přetavil přihrávku zpoza brány ve vyrovnání zblízka Tomáš Sedlák, poté se Šumperk musel bránit dvojnásobnému oslabení, kdy ve stejném čase byli vyloučeni dva domácí hráči.

Medvědi se záhy o slibnou situaci sami připravili faulem, ve výhodě čtyři na tři si přesto připsali dvě veliké šance, aby nakonec skórovali po skončení přesilovky, kdy se trefil zkušený Vladislav Kubeš – 1:2.

V 15. minutě šel z křídla sám na Šimbocha Zdeněk Okál, jenže neměl rychlost a trefil pouze beton berounského brankáře.

O vyrovnání se opět zasloužil obránce Tomáš Sedlák, který v přesilovce dorazil kotouč do sítě. Při jeho gólu sice hosté reklamovali zásah rukou, rozhodčí ale po krátké poradě ukázali směrem do středového kruhu – 2:2.

Do přestávky mohl otočit skóre Karel Plášek, svůj brejk ale nedokázal zakončit, když ani netrefil branku.

Nejstarší hráč šumperské sestavy pak ve druhém dějství následně promarnil další obrovskou příležitost, zvyšující se převahu Draků potvrdil až trefou v přesilovce pět na tři Zdeněk Okál.

Veterán Draků Plášek navíc zkraje třetí třetiny dokonce minul zcela odkrytou klec a později neproměnil další ze svých samostatných úniků.

Stále otevřený zápas tak definitivně zlomil na stranu Šumperku teprve úspěšný brejk Lukáše Žálčíka, jenž převzal puk na modré čáře a trefil přesně pod víko.

Pak navíc hosté přišli o dva klíčové hráče. Aktivní Jakub Marek zamířil do šatny s poraněním krku po nešťastné kolizi s Petrem Gewiesem.

Zkušený Zbyněk Hrdel následně reklamoval faul tak vehementně, až si vysloužil trest do konce zápasu a také nedobrovolně putoval do kabiny.

Od tohoto momentu se duel v podstatě jen dohrával, přesto se ještě jednou měnilo skóre. Na dosavadní velký kopec smůly v utkání dal zapomenout neúnavný bojovník Karel Plášek a v 59. minutě z brejku perfektní kličkou vytáhl Šimbocha z brány a zavěsil na 5:2.

„První třetinu jsme dopláceli na zbytečná vyloučení a Beroun nás pak dostával pod tlak. Od druhé části jsme ale již byli lepším mužstvem, takto se má bojovat o body," prozradil kouč Draků Radek Kučera.

„Bohužel opět se ukázalo, jak moc se trápíme v koncovce. Třeba zkraje třetí dvacetiminutovky jsme tam měli několik šancí a zápas jsme mohli rozhodnout daleko dříve," dodal trenér Šumperku.

„Zápas rozhodl gól domácích na 2:2. Já se celý rok držel, ale teď mě rozhodčí fakt naštvali. Aby se jeden hlavní jel zeptat druhého, který to nemohl vidět ani náhodou a pak to uznají, no to je neuvěřitelné," okomentoval nejprve druhou vyrovnávací trefu Draků kouč Berouna Petr Novák.

„Samozřejmě, za prohru nemohou jen rozhodčí, jsme v situaci, kdy nás rozhodí úplně všechno, ale aby vyloučil našeho kapitána, když se ho jde zeptat, co se děje, a se šumperským si klidně povídá, tak to prostě nepochopím," láteřil dále trenér Medvědů.

„Každopádně hrozně se trápíme v koncovce, skoro vůbec nedáváme góly, to byl i dnešní případ. Možná to vypadalo, že jsme hráli hodně otevřeně, ale my jsme v situaci, že nemůžeme hrát zanďoura, musíme útočit a dávat góly," dodal Petr Novák.

Salith Šumperk – Medvědi Beroun 1933 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Branky: 7. Sedlák (Staněk, Moskal), 18. Sedlák (Holík, Půhoný), 31. Okál (Sedlák, Holík), 49. Žálčík (Plášek), 59. Plášek (Holík) – 3. Marek (A. Pulpán, Hrdel), 15. Kubeš (Ondráček, Divíšek). Vyloučení: 8:8, navíc Hrdel (Beroun) osobní trest 10 minut a trest do konce utkání. Využití: 2:1. Střely na branku: 42:28. Nejlepší hráči zápasu: Štůrala – Šimboch. Rozhodčí: Schmejkal, Mrkva - Štěpán, Reich. Diváci: 961.
Šumperk: Štůrala – Novotný, Holík, Sedlák, Dudáš, Tesařík, Gewiese – Haas, Plášek, Půhoný – Staněk, Moskal, Žálčík – Brunec, Okál, Červenka – Cink, Skoumal, Kucsera. Trenér: Radek Kučera.
Beroun: Šimboch – Látal, Jebavý, Špelda, Růžička, Kužel, Kolařík – A. Půlpán, Hrdel, Marek – Stránský, Strnad, Vrdlovec – Ondráček, Kubeš, Divíšek – od 41. navíc Markulinec, Matějka, T. Půlpán. Trenér: Petr Novák.

tabulka.