Přestože Draci střelecky pookřáli, dojde v jejich kabině zanedlouho ke změnám.

„Už v pondělí by se měla hlásit jedna výrazná posila,“ prozradil hlavní kouč Jozef Zavadil.

Po třech prohrách v řadě asi cítíte úlevu, že?
Musím chlapcům poděkovat. Mužstvo upadlo do herní krize, ale to je prostě normální sport. Navíc když máme i ze zdravotních důvodů docela problém skládat sestavu. Věřím ale, že vysokým vítězstvím jsme se z nejhoršího dostali. Už v Opavě to od nás nebyl špatný zápas, akorát se bohužel nedařilo dávat góly. Také čtrnáct neproměněných samostatných nájezdů na ledě Slezanu svědčilo o naší nepohodě, snad máme nejtěžší za sebou.

V čem byla hra Draků proti Novému Jičínu jiná než v předchozích duelech?
Podstatnou roli hrálo, že i ti hráči, kterým se dříve moc nechtělo bruslit, tak tentokrát byli všude rychle. Jsem samozřejmě za výhru rád, ale nesmíme usnout na vavřínech. Už jen proto, že nám chybí produktivní útočníci Vachutka a Králík. Pokud chceme nadále pobývat kolem prvního místa, budeme potřebovat nějaké posily, aby nahradily zraněné hokejisty.

Do sestavy se po několika vynechaných zápasech vrátil obránce Nikolaj Tolokonnikov. Vy jste jej však přesunul na levé křídlo útoku a on vstřelil dva góly. Co na to říkáte?
Ukázal, že v něm je hodně energie, bojoval jako pes a musím ho pochválit. Neříkám, že pro nás bude nejplatnější hráč na ledě, ale svoje si uhraje. Vzhledem ke zmíněným problémům musíme improvizovat se sestavou, po dnešku navíc definitivně končí obránce Jakub Kužílek, takže i jeho teď musíme někým nahradit.

Šumperští Draci. Ilustrační foto
Draci mají z nekonečného utkání v Opavě pouze bod


Zmínil jste, že by mužstvo mělo posílit. Můžete už prozradit konkrétní jména?
Zatím bohužel ne. Ale mohu prozradit, že již v pondělí by se k týmu měl připojit jeden hráč, který by měl výrazně pomoci. Dva nebo tři hokejisté pak ještě přijdou před koncem října. Všichni jsou to super hráči, slibujeme si od nich zlepšení výkonů mančaftu a hlavně doplnění aktuálně neúplné soupisky, přeci jen většinou hrajeme na tři útoky. Troufnu si říci, že po posílení bude tým hodně silný. Ale záleží taky, jestli někdo další neodejde.

Pokud přijde tolik nových jmen, nemůže to narušit pohodu v kabině?
Tak z toho pravdu strach nemám. Pro nás je důležité, abychom měli k dispozici celé čtyři útočné formace, v rámci nichž si hráči budou konkurovat, aby měli strach o místo v sestavě. Kdo ale ví, jak to bude, nechme se ještě překvapit.

DRACI ŠUMPERK – HK Nový Jičín 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Pokorný (Romančík, Vorobjev), 18. Tolokonnikov (Kužílek), 18. Ostřanský, 26. Romančík (Vorobjev), 52. Sedlák (M. Haloda, Plášek), 53. Tolokonnikov (Antonov, Blecha) – 25. Slovák (Lehečka). Rozhodčí: Held - Musil, Vašíček. Vyloučení: 2:2, navíc Pecha 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 850. Střely na branku: 36:29.

Šumperk: Kristín – Drtil, Sedlák, Řezáč, Gewiese, Kužílek, M. Haloda – Plášek, Hroch, Ostřanský - Vorobjev, Pokorný, Romančík - Tolokonnikov, Antonov, Urban - Blecha, Šíp. Trenér: Jozef Zavadil.

Nový Jičín: Kohn (52. V. Sonnek) – Adamík, Már, Hruška, Metelka, Gřesík, Tomeček – Palacký, Palička, Krupa, Pecha, Málek, Motloch, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, J. Sonnek, Slovák, Irgl. Trenér: Petr Macháček.