Druhý mečbol budou mít na vlastním ledě v rozhodujícím pátém utkání již tuto neděli od 17 hodin.

V prvních dvou třetinách úřadovaly oba celky v přesilových hrách. Nejprve se trefil domácí Koupal, Draci odpověděli po změně stran. Nevyužili sice početní výhodu pět na tři, ale následně srovnal Jakub Čuřík.

,,Nepovedl se nám klasicky vstup do utkání. Potom jsme využili přesilovku a hra se zlepšila,“ hodnotil střelec Čuřík.

Úvod třetí třetiny Drakům nevyšel. Po dvou minutách vrátil domácím vedení Polata. Možnost na srovnání měl Lukáš Králík. Ten ale se svým blafákem při trestném střílení neuspěl.

Draci si potom vytvořili tlak a pálili na Hausera. Domácí brankář dlouho dobu odolával, než se napřáhl od modré zkušený Pavel Mojžíš, který svoji dělovkou vrátil Šumperk do hry.

,,Nedáváme vyložené šance. Písek nemá co ztratit a my jsme favoriti, což nás asi trochu svazovalo,“ řekl Čuřík.

V prodloužení si hostující tým vytvořil obrovský tlak. Vítězný gól z toho ale nebyl. O výsledku rozhodly až samostatné nájezdy. V nich měli pevnější nervy a šikovnější ruce hokejisté Písku.

,,První lajnu mají šikovnou a dali góly. V neděli určitě rozhodne vstup do zápasu. Věřím, že pokud předvedeme výkon jako v minulém domácím zápase, tak to zvládneme,“ zakončil Čuřík.

Šumperští Draci. Ilustrační foto
Plášek: Je lepší, když dávají góly všichni než jen jeden hráč

IHC Písek – DRACI ŠUMPERK 3:2 SN (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Koupal (Sýbek, Marcilis), 43. Polata, rozh. nájezd Bílek – 22. Čuřík (Vorobjev, Sedlák), 56. Mojžíš (Gewiese, Plášek). Rozhodčí: Velčovský – Horažďovský, Hnát. Vyloučení: 15:12. Využití: 1:1. Diváci: 510. Stav série: 2:2.

Šumperk: O. Haloda – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese, M. Haloda, Řezáč, Sedlák – Pokorný, Romančík, Krejčiřík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobjev, Ostřanský. Trenér: Jozef Zavadil.