A byli to právě hosté, kteří v úvodu diktovali tempo hry. Bohumín notně posílený o ligové juniory Poruby byl v první třetině lepším mužstvem, navíc šel rychle do vedení a více rušno v této části hry bylo hlavně před šumperským brankovištěm.

Domácím se pak sice ve 14. minutě podařilo vyrovnat, jenže za pouhých patnáct vteřin získali hosté ztracený náskok zpět.

Zkraje prostřední dvacetiminutovky Draci kontrovali na 2:2, bohužel odpověď Bohumína na sebe nenechala znovu dlouho čekat.

Později hlavní sudí přehlédl na straně hostů tři evidentní fauly a naopak domácí poslal ve 34. minutě hodně přísně do oslabení a v nabídnuté výhodě Bohumín odskočil na 2:4, což Draky očividně vyhecovalo.

Třemi góly v řadě totiž Šumperk otočil výsledek a na začátku třetího dějství rázem poprvé v utkání vedl, ale protivník rychle srovnal krok.

Za stavu 5:5 se tak rozhořel souboj o rozdílovou trefu, když na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí. Blíže ke gólu měl hlavně Šumperk, dvakrát jeho hráči trefili tyč.

Skóre se však nezměnilo a muselo se prodlužovat. V nastaveném čase naopak orazítkovali brankovou konstrukci hosté a v čase 66:09 následně z rychlého protiútoku strhli utkání na svou stranu.

„K zápasu jsme na začátku nepřistoupili na sto procent a chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Od druhé třetiny už jsme hráli slušný hokej, jenže nás mohou mrzet neproměněné šance, které nás nakonec stály výsledek. V prodloužení už to bylo buď a nebo, když více štěstí měl tentokrát soupeř," prozradil k zápasu trenér Draků Kamil Skoumal.

„U týmu jsem velmi krátce a některé hráče, které máme na hostování z Poruby jsem viděl poprvé. Tamní junioři už mají po soutěži, takže dnes nás již mohli posílit skoro všichni, což se projevilo na našem zlepšeném výkonu," uvedl kouč Bohumína Roman Kwašný.

„Bohužel stále nás trápí hra dozadu. Hodně nás srazil do kolen především třetí gól, který jsme inkasovali v oslabení. Po něm se naši kluci začali na střídačce hádat, místo toho, aby se spíše navzájem podpořili. Ale potom jsme se ještě stačili vyhecovat a dotáhli duel do vítězného konce," doplnil bohumínský lodivod.

HK Hokej Šumperk – HC RT Torax Bohumín 5:6 v prodloužení (1:2, 2:2, 2:1 – 0:1)

Branky: 14. Peška (Kužílek), 24. Prokopec (Fischer), 36. Fischer (Peška), 42. Navrátil (Horváth), 44. Peška (Horváth, Fryč) – 3. Barčák (Řezáč, Buba), 14. Maček (Palkovič, Rosypka), 25. Kysučan (Mikulenka), 35. Řezáč (Kysučan), 45. Hradil (Baca), 67. Poláček. Vyloučení: 4:7, navíc T. Malý (Šumperk) osobní trest 10 minut a trest do konce utkání, funkcionář domácích trest do konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Vepřek – Adamec, Markovský. Diváci: 50.
Šumperk: Hoffmann – Fryč, Pražák, Navrátil, Havlík, Rulíšek – Fischer, Prokopec, Šula – Peška, Kobza, T. Malý – Horváth, Kužílek, M. Žálčík – M. Malý. Trenér: Kamil Skoumal.
Bohumín: Válek – Poláček, Jasiok, Baca, Čahoj, Šurin – Barčák, Řezáč, Buba – Heidler, Mikulenka, Hradil - Rosypka, Palkovič, Maček – Kysučan. Trenér: Roman Kwašný.