Lídr moravské skupiny 1. ligy je jedním z horkých adeptů na boje o extraligu, po které Brno marně touží dlouhé roky.

Na šumperském ledě se tak potkají dva týmy z opačných pólů tabulky.

Jenže Kometa se v posledních zápasech spíše trápila. Ve středu sice zdolal doma Sarezu 2:1, před tím ale tři zápasy v řadě prohrála.

„Kometu už letos některé kluby porazily, takže bychom to mohli dokázat i my. Po utkání v Prostějově je v kabině dobrá nálady, nikdo z hráčů určitě zápas nevypustí,“ míní Radek Kučera, výkonný ředitel Draků.

Šumperk totiž v novém roce začal naplňovat své „výhrůžky“, že chce 1. ligu zachránit. Do souboje s favoritem favoritů vstupuje s kreditem tří vítězných zápasů v řadě.

„Určitě ty výhry klukům pomohly psychicky. Navíc si moc cením toho, jak otočili zápas v Prostějově. Ve druhé třetině se jim nedařilo, ale nevzdali to a až do poslední chvíle dřeli. Klobouk dolů,“ říká Kučera.

Kometa bude i přes nepovedené výsledky posledních dní favoritem, jenže Šumperk doma nebude chtít prohrát. Tím víc, že skvělou formu prokazuje gólman Jakub Lev, který zazářil v Prostějově při samostatných nájezdech. Dva zlikvidoval po prodloužení, jeden už v 1. třetině elitnímu hanáckému střelci Martinovi Pechovi.

Také sestava zůstane stejná jako v Prostějově. „Je ale možné, že z Pardubic ještě dorazí útočník Michal Klejna,“ informoval Kučera.

Utkání slibuje nadprůměrný prvoligový hokej, navíc patrně dorazí i hodně diváků, nejen ze Šumperku, ale i z Brna, neboť mezi oběma tábory funguje velmi intenzivní družba. Podle odhadů by se mělo na utkání Draků s Kometou na tribuny vměstnat okolo dvou tisíc hokejových příznivců.

Draci Šumperk – Kometa Brno, sobota 19. ledna od 17.00 hodin