Doslova trapný a odevzdaný výkon šumperského týmu nelze omluvit ani absencemi gólmana Jakuba Lva a střelců Dušana Bařici a Martina Ambruze.

Draci během šedesáti minut nepředvedli vůbec nic a ovýhře hostů nebylo pochyb již vprůběhu úvodní třetiny, ve které si Beroun po slepených gólech vypracoval tříbrankový náskok.

Po čtvrté inkasované brance vystřídal vpolovině hry Radka Tihláře mezi domácími tyčemi junior Marek Peksa, který si tak odbyl premiéru vmistrovském utkánímužů.

Debut mladému odchovanci Šumperka však spoluhráči absolutně neusnadnili. Naopak teprve vpátém klání mezi seniory vychytal brankář Berouna Antonín Štelmach svou první nulu kariéry. Nutno ale dodat, že na konečné čisté konto se příliš nenadřel.

„Těžko se můžeme se vymlouvat na to, že nám chyběli tři klíčoví hráči Lev, Ambruz a Bařica. Oto více jsem čekal, že se mužstvo semkne a bude se rvát ovýsledek, jenže se stal přesný opak. Vúvodu střetnutí uděláme tři hrubé chyby a je prakticky rozhodnuto. Bohužel bojovně naladěni jsme byli před dnešním duelem asi jenom já a můj kolega Jirka Güttler,“ posteskl si rezignovaně trenér Draků Jiří Otoupalík.

„Čekal jsem, že Šumperk bude vutkání daleko více bojovat. Vpředchozím klání na našem ledě předvedl velmi dobrý výkon a kdnešnímu duelu jsme proto odjížděli sobavami. Od úvodních minut však bylo zřejmé, že domácí zápas předem vzdali, což mě překvapilo a zároveň zklamalo. Vkádru Draků byli snad pouze tři hráči, kteří snesli prvoligové měřítko,“ doplnil trenér Berouna Jindřich Setikovský, který vúvodu letošní sezony vedl právěDraky.

Draci Šumperk– Berounští Medvědi 0:6 (0:3, 0:2, 0:1)

Branky: 11.Lukačovič (Šinágl), 12.Slížek (Appel), 15.Besser (Vlček), 26.Tvrzník (Jelínek), 35.Vlček (Tvrzník), 57.Šinágl (Appel). Rozhodčí: Šír, Hradil– Novák, Škach. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci:850.

Šumperk: Tihlář (26. Peksa)– Galvas, Osina, Fojtík, Formánek, Hrčka, Ondráček, Špelda– Antonovič, Meluzín, Kubica– Martinka, Komínek, Pekr– Stejskal, Rákos, Kovář– Oliverius.

Beroun: Štelmach– Malínský, Braniš, Novotný, Jelínek, Gudas, Lukačovič– Appel, Slížek, Nedorost– Tvrzník, Šinágl, Vlček– Besser, Křesťan,Kupec.

Miroslav Pergl