Zatímco v sobotu se Draci drželi Komety Brno zuby nehty a zápas byl až do posledního okamžiku nevídaným hokejovým thrillerem, ve středu se s Olomoucí Drakům nedařilo nic.

Úvodní tlak domácích Mora přežila bez újmy a sama pak během pár minut třikrát inkasovala. V jednu chvíli Olomouc vedla už 5:1, nakonec si odvezla ze Šumperku jasnou výhru 7:4.

„Já jsem sice čekal těžký zápas, na druhou stranu jsme předvedli to, co v poslední době předvádíme všude. V koncovce se nám daří, v útočné fázi jsme na tom opravdu dobře,“ komentoval zápas olomoucký kouč Petr Fiala.

Šumperk se po vánočních svátcích začal zvedat, hlavně proto, že posílil obranu. Jenže proti Olomouci chyběl Martin Novotný, jeden z nejlepších hráčů posledních dní, nedařilo se i další posile Jiřímu Osinovi.

„V obraně to neklapalo celkově. Zatímco v předchozích zápasech nás obrana podržela, teď jim zápas moc nevyšel. To se prostě stává,“ uvedl Jiří Otoupalík, trenér Draků.

Podobně ale hodnotil své zadní řady i Fiala. „Oba týmy mají v útoku výborné hráče, i Šumperk, který to dokázal tím, že nám vstřelil čtyři góly. Ani naše obrana však nehrála ideálně,“ míní kouč.

Olomouc vedla téměř po celý zápas alespoň o tři branky, jen ke konci se zápas na chvíli proměnil v drama. Draci snížili na 4:6 a několikrát byli blízko kontaktní brance.

„Za tohle musím hráče pochválit. Zápas nevzdali a do konce se snažili něco s utkáním udělat,“ konstatoval Otoupalík.

„Já hráče pořád nabádal, ať to nepodcení, že Šumperk má šikovné útočníky, což se potvrdilo v závěru. Ale museli bychom být hodně špatný tým, kdybychom ztratili čtyřbrankový náskok. A špatný tým my nejsme,“ dodal Fiala.