V souboji dvou týmů ohrožených sestupem dokázali Draci smazat dvougólové manko, jenže necelé dvě minuty před koncem utkání inkasovali smrtící gól.

„Nechali jsme hráče vystřelit a gólmanem vyražený kotouč se odrazil k volnému hráči, který neměl moc práce dát gól,“ popsal onu situaci Georg Güttler, asistent trenéra Draků.

Šumperští hokejisté si tak notně zkomplikovali situaci.

„Hráli jsme sice dobře, ale co je nám platná platonická převaha. Hokej se totiž hraje na góly, ne na brankové příležitosti či na držení kotouče,“ smutnil po utkání kouč Draků Jiří Otoupalík.

„Ale takhle to u nás jde už delší dobu, že zápasy ztrácíme v závěru.“

Trenér Třebíče na klubovém webu přiznal, že se na Šumperk připravoval celý týden.

„My jsme se na ten zápas připravovali od pondělí, čtyři hodiny jsme sledovali na kazetě zápas Jihlava – Šumperk a věděli jsme, že nás čeká hrozně složitá práce. A vše se vyplnilo. Šumperk hrál dobře, forčekoval, nahazoval puky do ohně. Musím pochválit našeho gólmana Luňáka, který čelil neskutečnému tlaku,“ uvedl Kamil Pokorný.

Draci se v sobotu 9. února představí doma a hostit budou další ohrožený celek prostějovských Jestřábů. Poslední zápas základní části je pak čeká hned v pondělí na ledě brněnské Komety.

Hokej u sousedů

Mora i počtvrté zdolala havířovské Pantery

Mora: jak je důležité míti Brančíka

Kužílek už počítá se skupinou o udržení