„Jestli si někdo myslel, že každého budeme válcovat rozdílem třídy, tak se spletl. Všichni soupeři se snaží proti nám vytáhnout. Navíc hokejisté Valmezu výborně bruslí, hrají dlouhou dobu ve stejném složení jen s minimálními změnami v kádru. Je to zkušené, sehrané a výborně takticky vybavené mužstvo. Čekali jsme, že to bude nesmírně těžký zápas,“ prozradil trenér Draků Martin Janeček.

Hosté pak dorazili do Šumperku již bez svého dosavadního kouče Jiřího Weintritta, jenž se s vedením Bobrů v minulých dnech dohodl na ukončení spolupráce a jeho místo dočasně převzal Lukáš Plšek.

Sobotní duel se následně nesl v benefičním duchu, když oba protivníci za každou střelu na bránu věnovali stovku do banku a celkový výtěžek následně poputuje některé z charitativních organizací.

Svou chvíli slávy si také během tohoto duelu užili i malí hokejisté ze šumperské přípravky, jenž nejprve asistovali při slavnostním nástupu hráčů a o přestávce mezi první a druhou třetinou pak sehráli mezi sebou krátký modelový zápas.

V samotném klání mezi Draky a Bobry se jako první ujali vedení domácí, jenže soupeř stačil ještě do konce úvodního dějství srovnat krok a poté šel v polovině hry do trháku.

Šumperk měl v utkání sice opticky herně navrch, ale dlouho se trápil v zakončení. Až v průběhu třetí periody nastartovala Draky využitá početní výhoda pět na tři a bylo srovnáno.

V dalším průběhu hry předvedl svou šikovnost Daniel Spratek, který dvěma pohotovými zásahy nasměroval domácí celek za dalším vítězstvím.

Za stavu 4:2 ještě hosté zkusili hru bez gólmana a dokázali Draky sevřít v jejich pásmu. Nakonec však udeřilo na druhé straně, když střelou do opuštěné klece zpečetil výsledek kanonýr Daniel Vachutka.

„Právě takové zápasy jsou pro nás nesmírně cenné. Byli jsme pod tlakem, že musíme otáčet skóre, bylo potřeba hrát trpělivě, právě zkušenosti z těchto situací se nám potom v play off budou hodit,“ doplnil lodivod Draků Martin Janeček.

Draci Šumperk – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:2 (1:1, 0:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 6. Milfait (Jaroš), 43. Kofroň (Haloda, Hroch), 52. Spratek (Kofroň, Plhal), 56. Spratek (Kofroň, Hroch), 60. Vachutka (Milfait) – 17. Dvořák (Vaněk, Seidler), 31. Romančík (Ďurkáč, J. Slovák).

Šumperk: Peksa - Haloda, Sedlák, Kabelka, Gewiese, Plhal, Řezáč – Jaroš, Milfait, Vachutka – Kofroň, Spratek, Hroch – Krejčiřík, Antonov, Pokorný – Horký, Müller, Scheuter. Trenér: Martin Janeček.