V zápase si celek Salithu postupně vypracoval tříbrankový náskok a dlouho se zdálo, že utkání v poklidu dotáhne do vítězného konce. Jenže Medvědi stačili v závěru druhé a na začátku třetí třetiny snížit až na rozdíl jediného gólu a o důležitý tříbodový zisk tak Draci bojovali až do poslední vteřiny.

Gólman musel dostat injekciNejen komplikace na ledě museli řešit během sobotního prvoligového klání v Šumperku hokejisté Berouna. Náhradní gólman Tomáš Mastík musel během utkání do kabiny a čekat na příjezd lékaře.
„Tomáš je alergik, měl během zápasu alergickou reakci, tak jsme zavolali sanitku, lékař mu píchnul injekci a Tomáš byl velmi rychle v pořádku," vysvětlil kouč Berouna Petr Novák. „Byl i po ošetření k dispozici, kdyby bylo třeba, naskočil by do zápasu, nebylo to opravdu nic vážného," dodal trenér.

„Po závěrečném hvizdu mi spadl opravdu velký kámen ze srdce. Dnes to byl takový klíčový krok k tomu, abych se vyhnuli baráži a právě takové zápasy bývají nejtěžší. Kluci věděli, že tentokrát prostě musí, takže jsem rád, že jsme utkání zvládli," prozradil trenér Draků Radek Kučera.

Domácí nakonec těžili z úspěšných přesilovek a produktivity svých obránců, kteří nakonec zařídili všechny tři šumperské góly.

V první třetině nejprve poslal Draky do vedení v početní výhodě Ondřej Starý, jenž se trefil již potřetí v řadě, pomineme-li nedávnou kontumaci s Mostem.

Ještě do přestávky poté zvýšil na 2:0 při hře čtyři na čtyři nejproduktivnější hráč Salithu Tomáš Sedlák, kterému jeho trefu připravil chytrou přihrávkou Petr Gewiese.

Zkraje druhého dějství však domácí chybovali při vlastní přesilovce a na Štůralu uháněl zcela sám Vladislav Kubeš, jeho blafák ale naštěstí pro Draky skončil vysoko nad brankou.

Těsně před polovinou zápasu pak využil další domácí výhodu Aleš Holík, když z první propálil Šimbocha. Přesto si Šumperk ještě zadělal na pořádné drama.

Na konci druhé dvacetiminutovky totiž hned po buly snížil Jakub Babka, který si položil Štůralu a po zemi zakončil do odkryté klece.

Po 55 vteřinách třetí části následně korigoval na 3:2 pohotový Aleš Půlpán a nastartoval tím svůj celek k velkému náporu a Draci se místy jen s vypětím všech sil bránili.

Asi nejvíce domácím příznivcům zatrnulo v 55. minutě, když Lukáš Chalupa trefil z protiútoku tyč šumperské svatyně.

V samotném závěru zkusil Beroun hru bez brankáře, těsné vítězství si ale Draci už vzít nenechali. Na barážovou příčku nyní má Šumperk sedmibodový náskok, ve hře pak je ještě devět bodů.

„Dvě třetiny jsme hráli výborně, ale hodně nás poznamenal inkasovaný gól na 3:1, což se odrazilo i na našem výkonu zkraje třetí třetiny. Naštěstí se nám povedlo tým ještě vyburcovat a pak jsme hlavně díky disciplinované hře výhru uhájili," doplnil Radek Kučera.

„Dnešní prohra nám komplikuje situaci, baráž nám teď hrozí zase více. Přitom jsme nepředvedli špatný výkon, ve hře pět na pět jsme Šumperk porazili dva nula," uvedl kouč Berouna Petr Novák.

„Jenže domácí dávali góly z přesilovek, dále bych to nechtěl moc komentovat, sudí na jedné straně něco pískal, co u druhého týmu neviděl. Pochopitelně prohra bolí o to více, že jsme prohrávali o tři góly a dokázali se dotáhnout na jednu branku. Kdybychom to projeli šest nula, ale takhle jsme byli blízko vyrovnání," dodal lodivod Medvědů.

Salith Šumperk – Medvědi Beroun 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky: 10. Starý (Holík, Plášek), 13. Sedlák (Gewiese, Moskal), 26. Holík (Plášek) – 39. Babka, 41. Půlpán (Třetina). Vyloučení: 5:7, navíc Kučný (Beroun) osobní trest 10 minut. Využití: 2:0. Střely na branku: 34:33. Nejlepší hráči zápasu: Gewiese – Šimboch. Rozhodčí: Čech – Černý, Toman. Diváci: 733.
Šumperk: Štůrala – Starý, Holík, Tesařík, Sedlák, Novotný, Gewiese – Půhoný, Plášek, Haas – Cink, Moskal, Staněk – Popelka, Žálčík, Brunec. Trenér: Radek Kučera.
Beroun: Šimboch – Jebavý, Špelda, Kužel, Sklenička, Kučný, Chalupa – Marek, Stromko, Hrdel – Třetina, Babka, Půlpán – Šteiner, Kubeš, Petruška – Hrouda, Malý, Markulinec. Trenér: Petr Novák.

tabulka.