Draci tak bohužel ani letos neporušili smutnou tradici, když popáté v řadě od roku 2007 nezvládli zahajovací duel sezony v naší druhé nejvyšší soutěži a v součtu předchozích ročníků mají z těchto klání nelichotivé skóre 3:26.

Středeční prohře s Bruslařským klubem nezabránila ani čerstvá posila Draků mezi tyčemi, zlínský gólman Libor Kašík, jenž loni působil v Olomouci.

Domácí začali potvrzovat svou dominanci hned od úvodu a již v 9. minutě vedli nad Šumperkem 2:0 a to ještě musel brankář hostů vyřešit několik dalších akcí soupeře.

Později se přesto dostali ke slovu i Draci, jenže své přečíslení dva na jednoho nedotáhli do úspěšného konce, o chvíli později se ale již mohli radovat.

Lukáš Žálčík poslal ideální pas na Jakuba Hulvu, který byl volný na zadní tyči a pohotově snížil na 2:1. To však bylo po hříchu ze strany hostů vše, ve zbytku duelu se trefovali už pouze domácí hokejisté.

„Boleslav na nás hned od začátku vletěla a ten její tlak byl opravdu obrovský a dostali jsme z toho dva góly. Potom se nám sice podařilo snížit a dokázali jsme trochu srovnat hru, jenže pak stejně přišly další góly v naší síti," prozradil trenér Draků Radek Kučera.

„Ten rozdíl tam byl prostě vidět, domácí nás přebruslovali, byli všude rychleji, my jsme se naopak utápěli v mnohdy zbytečných kombinacích, místo toho, abychom zjednodušili hru," hodnotí dále úvodní mistrovský duel šumperský kouč.

V barvách Boleslavi se proti Drakům zaskvěla především posila z extraligového Třince Tomáš Klimenta, jenž dvakrát skóroval, stejně jako jeho spoluhráč Radan Lenc. Třemi přihrávkami se poté blýskl zkušený obránce Milan Toman.

„První zápasy nejsou jednoduché. Šumperk přijel hrát na brejky, což svým gólem v první třetině potvrdil. Až když jsme dali více branek, jeho nápor opadl. Je to nepříjemný soupeř, dali jsme góly, lidé viděli pěkné akce, takže jsme spokojení," uvedl na klubovém webu Bruslařského klubu trenér domácích František Výborný.

„Mrzí mě, že vysoká porážka na začátku sezony je už takovou naší tradicí, v tomto utkání jsme mohli pouze překvapit, což se nám však nepovedlo. Uvidíme, jak se s tímto výsledkem mužstvo popere a jak se to na nás odrazí do dalších bojů," dodal na závěr šumperský lodivod Radek Kučera.

BK Mladá Boleslav – Salith Šumperk 6:1 (3:1, 1:0, 2:0)

Branky: 3. Vrbata (Toman, Výborný), 9. Lenc (Toman, Pabiška), 20. Lenc (Toman, Výborný), 34. Klimenta (Broš, Bohunický), 46. Loskot (Jiránek), 53. Klimenta (Broš, Jindra) – 11. Hulva (Žálčík, Brunec). Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 49:30. Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Špůr. Diváci: 2198.
Mladá Boleslav: Valent – Němeček, Toman, Bohunický, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka – Lenc, Výborný, Pabiška – Vrbata, Broš, Klimenta – Rys, Koudelka, Demel – Marek, Loskot, Jiránek – Podsedníček. Trenér: František Výborný.
Šumperk: Kašík – Holík, Novotný, Sedlák, Bail, Tesařík, Starý, Navrátil – Staněk, Moskal, Plášek – Brunec, Hulva, Žálčík – Haas, Půhoný, Červenka – Langr, Skoumal, Chomič. Trenér: Radek Kučera.