Domácí měli parádní nástup do utkání, když skóre otevřeli 25 vteřin od úvodního vhazování a na začátku druhé minuty vedli již dvoubrankovým rozdílem.

Záhy sice Draky přibrzdila dvě oslabení krátce po sobě, ale i přesto soupeři vůbec nic nedovolili a naopak v závěru prvního dějství navýšili svůj náskok.

Šumperku následně vyšel také vstup do druhé třetiny a hned na jejím začátku skóroval počtvrté, hosté se střelecky dostali ke slovu teprve za stavu 5:0, když předtím stačili vystřídat gólmany.

Blansku se podařilo nedělní zápas mírně zdramatizovat jen na konci prostřední dvacetiminutovky, kdy hosté snížili na 6:3, poté už se trefovali pouze domácí.

Definitivně zlomilo hostům vaz pětiminutové vyloučení po nevybíravém ataku na Tomáše Malého. Nabídnutou přesilovku Šumperk bleskově využil trefou na konečných 8:3.

„Z naší strany dnes toho není moc k hodnocení, protože soupeř nás jasně přehrál, předváděl rychlou kombinační hru a my jsme tentokrát na Šumperk zkrátka nestačili," zhodnotil utkání ze strany hostů trenér Blanska Zdeněk Grünwald.

„Bohužel jsme v utkání měli hrozně špatné vstupy do první a druhé třetiny, potom jsme sice třikrát snížili, ale už to nestačilo na zkorigování vývoje celého zápasu," dodal blanenský kouč.

„Začali jsme výborně a zejména první třetina měla tempo i nasazení, hráli jsme to, co jsme chtěli. Od druhé třetiny jsme trochu polevili a soupeř dal nějaké góly, což jsme mu umožnili naším přístupem," přidal se s hodnocením trenér Draků Kamil Skoumal.

„Pokud bychom hráli s nasazením a koncentrovali se na hru celých šedesát minut, tak ten zápas mohl být pro nás jednodušší, takto jsme si vývoj zbytečně zkomplikovali," řekl závěrem Kamil Skoumal.

Další zápas krajského přeboru jižní Moravy sehraje Šumperk v neděli 22. února, kdy se v rámci tradičního derby představí na ledě Šternberku.

HK Hokej Šumperk – Dynamiters Blansko HK 8:3 (3:0, 3:3, 2:0)

Branky: 1. Budina (Langr), 2. T. Malý (Peška, Šula), 17. Horváth (Skoumal, Kužílek), 21. Pilavka (Budina), 24. Langr (Pilavka), 30. Kužílek (Horváth, Skoumal), 45. Kužílek (Navrátil), 49. Fryč (Pilavka, Kovář) – 29. Berka (Petr Stejskal), 37. Němec (Bažant, Skácel), 40. Skácel (Bažant, Němec). Vyloučení: 3:1, navíc Němec (Blansko) 5 minut a trest do konce utkání. Využití: 1:1. Rozhodčí: Zbořil – Sedlák, Vodák. Diváci: 80.
Šumperk: Misiorz – Starý, Fryč, Navrátil, Kovář, Havlík, Patsch – Budina, Langr, Pilavka – Skoumal, Kužílek, Horváth – Šula, T. Malý, Peška. Trenér: Kamil Skoumal.
Blansko: Šenk (24. Vlach) – Antoňů, Jakubec, Němec, Sedláček, Petr Stejskal, Kocman - Kuběna, Kazda, Vystrčil – Látal, Skácel, Bažant – Pavel Stejskal, Tesař, Berka. Trenér: Zdeněk Grünwald.