Šumperk prožil špatný vstup do sezony, jenže se zvedl a už sedm zápasů v řadě jenom vyhrává. Forma Draků budí respekt, u řady soupeřů i hrůzu. Draci téměř neinkasují a svým útočným hokejem ničí soupeře a baví fanoušky.

Ti šumperští budou i ve Valmezu, fan klub vypravil autobus, který se zaplnil.

Pikantní na celém souboji je především fakt, že Draci Bobry ještě nikdy na jejich ledě v rámci 2. ligy neporazili. Naposledy se ve Valmezu radovali z vítězství na jaře roku 2004 ve finále krajského přeboru.

Přitom teď by se jim vítězství hodilo, z páté příčky ztrácejí na čelo tabulky devět bodů, na čtvrtou Orlovou čtyř body.

Do Valmezu by Draci měli vyrazit kompletní, k dispozici bude i nejproduktivnější hráč i střelec zároveň Michal Vymazal, který nedohrál nedělní utkání s Pelhřimovem.

Vymazal lehl do rány a s podezřením na vnitřní zranění musel do nemocnice, neboť vykašlával krev.

„Lékaři nezjistili zranění plíce ani polámaná žebra, Michal už ve čtvrtek trénoval,“ uvedl sportovní manažer Draků Radek Kučera.

Draci pak budou spoléhat na dlouhodobě nejlepšího hráče, gólmana Pavla Maláče. „Byl to nejlepší hráč zápasu,“ uvedl například pelhřimovský trenér Ladislav Kolda.

Pravděpodobná sestava Draků ve Valašském Meziříčí: Maláč – Vrtík, Holík, Osina, Blanár, Sedlák, Ondráček, Novotný – Duba, Meluzín, Vymazal – Brunec, Hulva, Ambruz – Novosad, Čížek, Stejskal – Fischer, Drábek, Giesel.