Draci Šumperk – HC Chrudim 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky: 21. Pekr (Meluzín), 54. Kratěna (Stejskal) – 40. Konta (Horák), 49. Potůček (Horák, Stavenský), 56. Pospíšil (Žák, Král), 60. Král (Pospíšil).
Šumperk: Tihlář – Bednárek, Rejzek, Sloboda, Kaltenböck, Stráňovský, Ondráček, Šindler – Antonovič, Meluzín, Pekr – Stejskal, Ohnutek, Kratěna – Kočan, Kučera, Obdržálek – Martinka, Čížek, Šula.
Chrudim: E. Hrazdíra – Konta, Doseděl, Kvaššay, Daňo, Kuncl, Kříž – Pospíšil, Bělohlávek, Horák – Bláha, Král, Beránek – Stavenský, Žák, Zadina – Potůček.


Koho už by si měli prvoligoví Draci pozvat, aby vyhráli? V posledním domácím přípravném zápase včera nestačili ani na druholigovou Chrudim.
Šumperk sice ani tentokrát nenastoupil kompletní, když Drakům chyběli Bařica s Hajasem, jenže je otázkou, zda schovávat dlouhodobě mizerné výkony mužstva za zdravotní potíže hráčů.

„Určitě se nebudeme vymlouvat na zranění. Většina našeho mužstva celý zápas nebruslila, což měl být právě rozdíl mezi námi a Chrudimí, kterou jsme měli prostě přebruslit. Místo toho jsme však utkání odchodili. Další problém z naší strany jsou hrubé chyby, kdy pouštíme soupeře do přečíslení dva na jednoho, což se nemůže stávat. Pokaždé se o tom v kabině bavíme, ale nakonec to chyby uděláme znovu. Zápas jsme odflákli a týden před začátkem soutěže je takový výkon nepřípustný,“ nešetřil kritickými slovy asistent trenéra Draků Jiří Güttler. Domácí šli sice po bezbrankové první části do vedení zásluhou juniora Pekra, který se jako jeden z mála Draků vyrovnal hostům v bruslení, přesto i nadále předváděl Šumperk hru, která diváky na tribunách spíše uspávala, než aby je přiváděla do varu.

Chrudim tak Draky za jejich bezstarostné počínání na ledě potrestala v závěru třetiny vyrovnáním a ve třetím dějství šla následně do vedení.
Teprve poté domácí přidali a podařilo se jim srovnat krok, ale fatální chyba šumperské obrany záhy darovala hostům výhru, kterou potvrdili ještě střelou do prázdné branky při power play Draků.

„Jsem spokojený s výsledkem i předvedenou hrou, která pomalu začíná vypadat tak, jak bychom si představovali. Trochu mě mrzí pouze náš špatný nástup do druhé třetiny a individuální chyby některých jednotlivců,“ doplňuje ze strany hostů trenér Chrudimi Ladislav Lubina.