A chtělo by se věřit, že se utkáním v Olomouci začne pro Šumperk jiná, lepší fáze v 1. lize. V září Šumperk podlehl na ledě Olomouce jednoznačně 1:7 a od té chvíle neopustil pozici otloukánka a posledního týmu v 1. lize. Ovšem tehdy nastoupili proti Olomouci zcela jiní Draci, než se představí v dnešním derby. Vedení šumperského hokejového klubu téměř kompletně prostřídalo hráče včetně trenéra (v Olomouci vedl Draky Jindřich Setikovský, nyní je to Jiří Otoupalík). Draci jsou stále na posledním místě prvoligové tabulky, ale proti Olomouci nastoupí například Hylák, Ivan, Ambruz či Kovář, hráči s bohatými extraligovými zkušenostmi.

„První vzájemný zápas, který jsme vyhráli 7:1, sice vypadal jednoznačně, odveta v Šumperku ale už byla vyrovnaná. Soupeř navíc v poslední době posiloval kádr a bude chtít u nás něco uhrát. Zápas je o to nepříjemnější, že každý čeká naše vítězství,“ konstatoval kouč Olomouce Petr Fiala.
Změny v kádru ale nehlásí jen Draci, nýbrž i domácí Olomouc, která o řadu hráčů přišla: zranění jsou útočníci Martin Davídek a Filip Smejkal, stejně tak obránce Jiří Paška.

„S reprezentační dvacítkou je náš útočník Radek Meidl, v útoku na levém křídle tak musí zaskočit obránce Jiří Ondrušek,“ informoval Fiala.
Olomouc využívala také hráčů na střídavé starty ze Znojma, ti ale asi nedorazí. „Po reprezentační pauze už zřejmě s výpomocí znojemských hráčů nebudeme moci počítat,“ uvedl Fiala. Šumperk nastoupí bez forvarda Jiřího Piluši, kterého Draci v pondělí propustili kvůli výkonnosti. Na ledě se patrně neobjeví jiný útočník Dušan Bařica.

„Má z posledního zápasu nastřelený nárt a nemůže ani trénovat,“ vysvětluje Radek Kučera, výkonný manažer Draků. V bráně Draků se určitě objeví někdo z dvojice Hylák – Lev. „Kdo, to určí trenér asi až před zápasem,“ míní Kučera. Derby si jako hráč prožije i osmnáctiletý junior Martin Novotný, který zaskakoval za zraněné beky a nadchnul svým výkonem natolik, že ho kouč Jiří Otoupalík chce do kádru nastálo.

„Před Novotným klobouk dolů. V minulých zápasech to byl jeden z našich nejlepších hráčů. Opravdu máme veliký zájem, aby s námi hrál pravidelně,“ informoval Kučera. Ten prozradil, že klub jedná o příchodu dalších až tří posil, ovšem ty se objeví asi až v utkání s Jihlavou. „Je jasné, že pokud nějací hráči přijdou, někteří budou muset odejít,“ podotknul Kučera.,

Olomouc je nyní v moravské tabulce 1. ligy na třetí pozici, Šumperk je osmý, poslední.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika