Lvi nedali Drakům ze hry ani jeden gól

Mladí Draci Šumperk – Lev Hr. Králové 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky: 11. Prokopec, 19. Skoumal (Stejskal, Cink), 29. Cink (Stejskal, Skoumal), 53. Trtík (Stejskal).
Šumperk: Fabrici – Fryč, Starý, Svoboda, Kašpar, Fořt, Štefan, Hasník – Cink, Skoumal, Stejskal – Tomaník, Smička, Sodomek - Trtík, Prokopec, Tomiga – Šrámek.

Draci dominovali po většinu času ve všem, především v důrazu a fyzické zdatnosti. Několikrát domácí borci hodně zostra soupeře upozornili: pozor na nás, nic si nenecháme líbit. Třeba když domácí kapitán Jakub Fryč pěstmi umravnil soka, který zákeřně zfauloval Fryčova spoluhráče. Hosté byli viditelně zaskočeni fyzickou převahou domácích. Tu doložil znovu urostlý Fryč, když v jedné z mála šancí hostů objal před vlastní bránou trojici dotírajících hráčů soupeře a prostě je bez známek většího úsilí odvezl do rohu kluziště.

„Šumperk má fyzicky výborně připravený tým, jejich fyzická převaha byla veliká,“ přiznal hradecký trenér Jiří Slabý.
Ovšem nejen silou vládli Draci. První extraligový gól dal ještě deváťák Pavel Prokopec, hráč nevelké postavy, ale excelentní bruslař a technik. Prokopec si s pukem nabruslil k brankovišti, položil si gólmana a zavěsil pod břevno. Pro Hradec začátek zlého snu: tento tým vyhrával v přípravě jedno utkání za druhým, v Šumperku ale nevěděl, co hrát.

„Vůbec jsme se nedostali k naší hře, nedokázali jsme si nahrát. Když už jsme snížili, domácí dali třetí branku a znovu utkání ovládli. Pokud bude Šumperk hrát pořád takto, potrápí každého soupeře,“ konstatoval Slabý. Jeho šumperský protějšek byl velmi skromný. „Odehráli jsme dobré utkání,“ sdělil lakonicky kouč Ivan Alka.



Pardubický perníček Drakům zachutnal

Mladí Draci Šumperk – HC Pardubice 5:4 (1:0, 2:1, 2:3)
Branky: 20. Stejskal, 37. Tomiga (Tomaník), 40. Skoumal (Cink, Fryč), 43. Prokopec, 54. Cink (Stejskal, Skoumal).
Šumperk: Fabrici – Fryč, Starý, Svoboda, Kašpar, Štefan, Hasník – Cink, Skoumal, Stejskal – Tomaník, Šrámek, Sodomek - Trtík, Prokopec, Tomiga.

Také druhé utkání v nejvyšší soutěži skončilo pro dorostence Draků výhrou, když Šumperk vybojoval těsnou výhru nad Pardubicemi. První část vyzněla sice lépe pro hosty, kteří si vytvořili řadu šancí a měli převahu, gólem do kabin však soupeře vyprovodili Draci, když využili špatnou rozehrávku soupeře. Ve druhé části Pardubice vyrovnaly, zbytek zápasu ale následně patřil domácím, hostující celek pak doplácel především na vlastní nedisciplinovanost.

„Letos máme poměrně mladý tým, na kterém se projevuje nervozita. Naši kluci podlehli nejen soupeři, ale i atmosféře na stadionu. Šumperk nás předčil fyzicky i kondičně, zejména v soubojích jeden na jednoho byli domácí lepší. Několikrát jsme mohli zápas rozhodnout ve svůj prospěch, ale bohužel jsme to nedokázali,“ prozradil k zápasu trenér Pardubic Jiří Fibiger. Draci se postupně ukázkovými góly dostali až do trháku na 4:1 a v pohodě kráčeli za vítězstvím. V závěru si však trochu zkomplikovali situaci, když dovolili Pardubicím snížit na rozdíl gólu. Závěrečný nápor hostí a plánovanou hru bez gólmana ale uťal v poslední minutě ostrý zákrok hostujícího Denise Kindla, po němž dohrávali Východočeši v oslabení. Šumperk tak za potlesku nadšených tribun výsledek uhájil.

„V první části jsme mohli několikrát inkasovat, jenže soupeř se naštěstí pro nás neprosadil. My jsme naopak dali šťastné branky a kluci dokázali zápas vybojovat. Hodně důležité byly především trefy v závěru první a druhé třetiny,“ doplnil trenér Mladých Draků Ivan Alka.