Poslední tým 1. ligy potřebuje vyhrávat, jenže ve středečním derby na ledě Olomouce výsledkově opět zklamal. Prohra 6:2 se zrodila už během první čtvrthodinky, ve které Draci inkasovali tři góly. Šumperští fanoušci na tribunách jen zírali.

„Nevím, co k utkání říct. Výsledek je podle mě krutý. Jenže na druhou stranu, hokej je o gólech, ale ty my nedáváme. Neproměníme dvojnásobnou přesilovku, pak dvakrát stojíme sami před bránou. Soupeř vystřelil třikrát a dal tři góly. Ve druhé třetině jsme vystřelili šestnáctkrát, Olomouc snad šestkrát,“ uvedl k utkání v Olomouci Radek Kučera, výkonný ředitel Draků. Šumperk hrál s Olomoucí potřetí v letošní sezoně a potřetí si s ní neporadil. Úvodní zápas prohrál v Olomouci 7:1, domácí odvetu pak ztratil v prodloužení 4:5. Hanáci byli v úvodní třetině středečního měření sil v koncovce značně efektivní a dostali se do tříbrankového vedení.

„První třetinu, kterou jsme vyhráli nejvyšším rozdílem, jsme neodehráli ideálně. Z náznaku šancí jsme dali góly a na druhé straně nás Žigárdy podržel,“ řekl olomoucký trenér Petr Fiala k první dvacetiminutovce. Hostující kouč Jiří Otoupalík příčinu jednoznačné porážky viděl ve slabém hráčském kádru Draků.

„Přišli hráči, kteří očekávání nesplnili. Mužstvo tak posilněno nebylo. Hráčům nemůžu vytknout snahu. Snažili se, ale na víc nemají, to je jejich výkonnostní hranice. Máme prostě tým složený z hráčů, kteří nemají prvoligové parametry. Olomouc se proti nám moc nenadřela a zvítězila 6:2,“ uvedl Otoupalík. Od druhé třetiny se Hanáci dostávali do více vyložených šancí, ale skóre už takovým tempem nenarůstalo. „V dalším průběhu byl rozdíl mezi oběma týmy velký a šancí přibylo. Výhra mohla být výraznější. Hosté zápas trochu zapíchli,“ poznamenal Fiala. Draci v derby ukázali, že v cestě za záchranou v první lize to budou mít velmi těžké.

„Pokud se nám okamžitě nepodaří sehnat dva tři obránce a stejný počet hráčů do útoku, tak to bude hodně špatné,“ předpovídal Otoupalík.
Šumperk je opravdu v obtížné situaci. Šanci dostat se na nesestupovou příčku téměř ztratil, navíc začíná ztrácet i na potencionální soupeře do skupiny o udržení 1. ligy.

„Budeme pořád hledat posily. Říkám na rovinu, že někteří současní hráči se budou divit. Určitě to nevzdáváme, pořád je ve hře dost bodů,“ podotýká Radek Kučera. Další existenční utkání čeká Draky již tuto sobotu 22. prosince, kdy doma od 17.00 hodin hostí Duklu Jihlava, jeden z mála týmů, který dokázali v letošní sezoně porazit. Pokud ale i tentokrát Draci zklamou, budou definitivně odsouzeni do skupiny o udržení ligy.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZPRÁVY ZE ŠUMPERSKA A JESENICKA

Moje Šumpersko a JesenickoSportKulturaPodnikáníČerná kronika