Na ledě Horácké Slavie šumperský tým po první části vedl 2:1, na půdě Panterů dokonce ještě ve 41. minutě duelu hájil jasný náskok 3:0, ale během závěrečného dějství inkasoval hned šestkrát.

„Dvě třetiny jsme byli jasně lepší, ale pak se možná projevila nezkušenost našeho mužstva na prvoligové úrovni. Góly jsme soupeři připravili prakticky sami. Takový výpadek by se neměl stávat. Naštěstí jde stále pouze o přípravu, ale v mistrovské soutěži by se nám takový výkon, jaký jsme předvedli v poslední třetině, rozhodně nevyplatil,“ je si vědom asistent trenéra Šumperka Jiří Güttler. Během přípravy nestojí sice výsledky zápasů jednoznačně na prvním místě, když trenéři v této fázi především zkouší hráče, různé herní varianty a tým se sehrává, před domácím publikem ale hodlají Draci uspět.

„Určitě bychom fanouškům chtěli konečně darovat také výhru. Proti Havířovu budeme hrát malinko ofenzivněji, vždyť hrajeme doma. Zase ale nesmíme moc divočit a nadále musíme pilovat především i obrannou činnost, ve které máme řadu nedostatků,“ doplňuje Jiří Güttler. Zápas Draci Šumperk versus Havířov Panthers začíná na šumperském zimním stadionu v úterý 7. srpna v 18.00 hodin. Předzápasem bude utkání dvou týmů dorostenecké extraligy Mladí Draci Šumperk – Kometa Brno, který začíná ve 12.00 hodin. Ve čtvrtek 9. srpna následně pokračuje příprava Draků dalším utkáním na ledě nedaleké Olomouce. Není bez zajímavosti, že během příštího týdne se tak šumperským příznivcům představí v akci na straně soupeře dvě hlavní postavy Draků z první postupové sezony v roce 1999. Barvy Havířova totiž hájí obrovitý útočník Pavel Zdráhal, jednou z klíčových osobností Olomouce je následně zkušený forvard Milan Ministr.