Šumperk se totiž prezentoval v letošní přípravě asi nejslabším výkonem, omluvou nebude ani fakt, že trenér Jindřich Setikovský hodně zasáhl do zaběhnutých kolejí: ani jedna lajna vlastně nebyla kompletní, v týmu se ukázali i nováčci z řad mladíků: Jan Matějka a Matěj Pekr.
Šumperk s Technikou remizoval 6:6, z toho poslední třetinu prohrál 2:5. „Tohle by se prvoligovému týmu stávat nemělo, přestože jde o přípravu,“ konstatoval asistent trenéra Draků Jiří Güttler. Trenéra Jindřicha Setikovského zklamala především obranná činnost týmu.

„Dostávali jsme hodně laciné góly, a i když je obranná činnost prací celého týmu, jsem smutný hlavně z nedůrazu obránců. Jsou moc hodní, v první lize bychom s takovou obranou pohořeli, navíc jsme hráli s druholigovým týmem, byť dobrým, ale jen druholigovým,“ konstatoval Setikovský. Omluvou podle něho není ani absence některých opor a zkoušení nových hráčů. „Jistě, nehrál Meluzín, nehrál Ohnutek, ale na to se nemůžeme vymlouvat. V utkání s Technikou jsme hráli hokej jen ve druhé třetině, jinak to bylo špatné.“

Draci asi potíže s obránci hned tak nevyřeší, tím spíš, že se zranil Lukáš Špelda a fit není ani Stano Hajas. „Špelda má naštípnutou žeberní chrupavku, Hajas si pochroumal zápěstí. Špelda bude mimo hru tak dva měsíce, takže v tuto chvíli máme k dispozici šest beků, z nichž Šindler je mladý a nemůžeme na něm stavět a třeba Ondráček střídá dobré okamžiky se špatnými. Do týmu tak musí přijít alespoň jeden slušný bek,“ tvrdí Setikovský.
Dnes se Draci, už pochopitelně bez Špeldy a možná bez Hajase, potkají na domácím ledě s olomouckou Morou. Ta v úterý zdolala Třebíč přesvědčivě 3:0 a navíc bude chtít odčinit porážku s Draky starou dva týdny. To Olomouc doma podlehla Šumperku 3:4.

„Olomouc už tehdy hrála hodně dobře, jenom měla asi méně střeleckého štěstí. Je jasné, že nás čeká těžký soupeř,“ míní Setikovský. Do utkání s Morou už Šumperk patrně nastoupí v osvědčených formacích, ale stále určitě bez Ohnutka, který se zotavuje ze zranění ramene. V týmu by měl opět hrát útočník Jan Matějka, odchovanec šumperských mládežnických týmů, který se pokoušel prosadit do kádru Zlína. Nezklamal ani junior Matěj Pekr, který v úterý odehrál dvě třetiny.

„Opakuji, že ve hře dopředu až tak problém není. Ale když dáte doma šest gólů a stejně nevyhrajete, asi není něco v obraně v pořádku. Jenže sehnat dobrého beka, to je vážně veliký problém,“ dodává kouč Draků Jindřich Setikovský.

Přípravné utkání Šumperk – Olomouc se hraje dnes, ve čtvrtek 23. srpna od 18.00 hodin, na šumperském zimním stadionu.