Šumperk do zápasu vlétl a hned po sedmnácti sekundách si vynutil přesilovku, kterou využil po půl minutě Tomáš Drtil. Jenže to bylo poprvé a naposledy, co svěřenci Jozefa Zavadila vedli. Ještě do první sirény využil početní výhodu na druhé straně Horký.

V polovině druhé třetiny hráči domácích Žihadel utkání otočili, když z nulového úhlu od mantinelu Peroutka překonal Polívku, který dostal v brance přednost před Halodou.

„Dostali jsme góly asi z nervozity,“ hledal příčiny inkasovaných branek kapitán Draků Petr Gewiese. „Nedáváme šance a to je to, co nás stálo zápas. Naopak oni, když měli šanci, tak ji dali,“ pokračoval smutně.

Následně Draci nezvládli vstup do posledního dějství. Svoji show začal Radim Ferda, který po minutě hry zvýšil na 3:1. Hostům svitla naděje ve 44. minutě, kdy snížil Čuřík. Jenže na dostřel jedné branky byl Šumperk pouhou půlminutu. Po ní se trefil znovu Ferda. Čtyři minuty před koncem Radim Ferda zkompletoval hattrick. Obral obránce o puk a zakončil nad beton Polívky. Možnost zvratu v utkání i celé sérii pro Draky definitivně zhasla. Nepomohla ani početná skupinka fanoušků, která se na zápas vydala.

„Všechno jsme vsadili do ofenzivy, bohužel se nám ale nepovedlo zápas zvrátit. Vždycky nám to vrátili gólem,“ zakončil hodnocení nepovedeného zápasu Gewiese.

Po loňské účasti ve finále tak Šumperk skončil letos ještě o kolo dříve. Doplatil na nepovedená představení na ledě soupeřů. Moravské Budějovice se utkají v druholigovém finále skupina Jih a Východ utkají s Havlíčkovým Brodem.

Šumperští Draci (v modrém) prohráli v domácím zápase semifinále play-off s Moravskými Budějovicemi 1:2.
Draci jsou krok od vyřazení. Pěkně se to ve mně vaří, zlobil se Králík
Šumperk proti Hranicím. Ilustrační foto
Šumperk byl na ručník. Nakonec měl v Hranicích bod na dosah

Moravské Budějovice – Draci Šumperk 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 17. Horký (Krutiš, Kabelka), 30. Peroutka (Kadela), 41. Ferda, 45. Ferda, 57. Ferda – 1. Drtil (Čuřík), 44. Čuřík (Drtil, Pokorný). Rozhodčí: Jiří Ondráček, Luděk Pilný – Martin Hübel, Bohuslav Maloušek. Diváci: 1003. Konečný stav série: 3:1.

Draci Šumperk: Polívka – Tolokonnikov, Mojžíš, Urban, Gewiese, Drtil, Haloda M. Řezáč, Sedlák – Gago, Pokorný, Romančík, Hroch, Vachutka, Kuťák, Plášek, Králík, Antonov, Čuřík, Vorobyev, Ostřanský. Trenér: Jozef Zavadil.